Σε εξέλιξη συνεχίζει να βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο που έχει κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη για να ελέγξουν τις φλόγες, ιδιαίτερα από την στιγμή που είχε ξεσπάσει και τρίτο μέτωπο.

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά στα Αμπελάκια Ρεθύμνης έχει ελεγχθεί, όπως και για τα Σακτούρια Ρεθύμνης, με το 112 να στέλνει νωρίτερα μήνυμα για εκκένωση.

Παρόλα αυτά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες για ακόμα ένα βράδυ και χωρίς την συμβολή εναέριων μέσων, ενώ προσπαθούν να ελέγξουν την φωτιά στην περιοχή του Αη Γιώργη, όπου υπάρχουν μικροεστίες.

Επίσης, το cretapost.gr αναφέρει ότι πλέον στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται μόνο επίγειες δυνάμεις αφού έπεσε το σκοτάδι και τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις νερού, οι οποίες θα ξεκινήσουν ξανά με το πρώτο φως της αυριανής ημέρας.

Νέα εστία φωτιάς έχει ξεσπάσει στην Κρύα Βρύση ενώ σκληρή είναι η μάχη των πυροσβεστών και στον Άγιο Γεώργιο του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υδροφόρες του Δήμου, εθελοντικές ομάδες και πεζοπόρα τμήματα παλεύουν με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και τα νέα μέτωπα πυρκαγιάς που ξεσπούν διαρκώς.