Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 7ος σταθμός του Πανελληνίου πρωταθλήματος 3×3 GR National Tour, που διεξήχθη στις 17 & 18 Ιουνίου στην όμορφη παραλία της Ελευσίνας! Την εκδήλωση συν διοργάνωσαν ο Δήμος Ελευσίνας με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΠΡ.Ε.Π.Υ ΑΜΚΕ πληρώντας όλες τις προδιαγραφές της FIBA.

Υπό το τρίπτυχο ΜΠΑΣΚΕΤ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, οι διοργανωτές συνδύασαν υπέροχα την ανάπτυξη του Ολυμπιακού αθλήματος του Basketball 3×3, με την ατμόσφαιρα διασκέδασης και προβολής του τόπου διεξαγωγής της εκδήλωσης που εμπεριέχεται στην κουλτούρα αυτών των εκδηλώσεων παγκοσμίως, μαζί με την εταιρική κοινωνική ευθύνη, μιας και όλα τα έσοδα της εκδήλωσης προορίζονταν για την πραγματοποίηση των προγραμμάτων πρόληψης στις αναπτυξιακές ηλικίες παιδιών του Δήμου Ελευσίνας που εκπονεί η ΠΡ.Ε.Π.Υ. ΑΜΚΕ.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης τίμησε την Ελευσίνα, με την συμμετοχή στο τουρνουά των Εθνικών Ομάδων 3×3 Ανδρών και Γυναικών U23, οι οποίες στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τους Μεσογειακούς αγώνες του Οράν στην Αλγερία τις προσεχείς ημέρες, όχι μόνο ανταγωνίστηκαν με αξιόλογους αντιπάλους προσφέροντας φοβερό θέαμα, αλλά διά του Ομοσπονδιακού προπονητή κ. Τσαγκαράκη και του συνεργάτη κ. Δανιήλ, δίδαξαν την φιλοσοφία του παιχνιδιού 3×3 στους παριστάμενους αθλητές και θεατές. Πραγματικά τυχεροί όσοι τους απόλαυσαν! 

Ο Δήμος Ελευσίνας, μαζί με την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου και την 2023Eleusis Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αγκάλιασαν την εκδήλωση όχι μόνο ως προς την αθλητική, αλλά και ως προς την τουριστική  συνισταμένη της, ενώ η 2023Eleusis συνέβαλε με Πολιτιστικές πινελιές δίνοντας δείγματα γραφής για την χρονιά ορόσημο της Ελευσίνας, το 2023! Περήφανοι για ότι γίνεται και αναμένεται να γίνει, σας ευχαριστούμε!

Ο Όμιλος Εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Συμμετοχών Α.Ε. με μεγάλη ιστορία ως υποστηρικτής του Ελληνικού basketball και της Ελευσίνας, υποστήριξε με θέρμη το πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της εκδήλωσης, συμβάλλοντας στην επιτυχία του. Ευχαριστούμε!

Οι τοπικές επιχειρήσεις, «ΟΠΤΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΔΗΣ»,  «Σχολή Οδηγών Π. Ρεντούμης» και «ΓΚΑΖΟΖΑ» συνέβαλαν επίσης σημαντικά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης που έτρεξε παράλληλα με αυτήν. Ευχαριστούμε πολύ!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους βραβεύοντας τους νικητές, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Κώτσηρας, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Ευάγγελος Λιάκος, ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου, ο πρόεδρος της ΚΕΔ Ελευσίνας κ. Νίκος Βιλλιώτης, η αντιπρόεδρος της ΚΕΔ Ελευσίνας κα. Σοφία Αδάμ που είχε πολύτιμη συνεισφορά και ο κ. Βασίλης Ντάκουρης ως εκπρόσωπος της ΕΟΚ.

Η κουλτούρα του 3×3 Basketball παγκοσμίως δεν είναι σωματειακή. Το 3×3 απευθύνεται στο ευρύ κοινό όλων των ηλικιών και προσφέρει δυνατότητες άθλησης εντός του αστικού ιστού, σε ανοικτές εγκαταστάσεις, με συνθήκες που μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν παντού. Ωστόσο, για την γρηγορότερη διάδοση του αθλήματος, που πολύ εύστοχα προσπαθεί να αναπτύξει η ΕΟΚ στα πλαίσια της περαιτέρω εξάπλωσης του basketball, όλα τα σωματεία της Ελλάδας χρειάζεται να συμβάλλουν, ώστε να έχουν επιτυχία όλες οι εκδηλώσεις του 3×3 GR National Tour 2022.

Στο τουρνουά της Ελευσίνας, έπαιξαν αγόρια και κορίτσια της Εθνικής Ελλάδος, του Πανελευσινιακού, της Φιλοθέης Μαγούλας, της Ακαδημίας Ελευσίνας, της Νέας Περάμου, του Μανδραϊκού, του Ομίλου Καλαθοσφαίρισης Ελευσίνας, της ΘΡΙΑ Ασπροπύργου, του Περιστερίου, της Οινόης, των Ερυθρών και των Βιλλίων, αλλά και πολλοί αθλητές που δεν προπονούνται οργανωμένα σε κάποιο σωματείο. Τους ευχαριστούμε θερμά όλους για την συμβολή τους στην επιτυχία του τουρνουά και ελπίζουμε στο επόμενο τουρνουά να δούμε πολλές τριάδες που να απαρτίζονται από παίκτες διαφορετικών σωματείων. Θα είναι πρόοδος για το άθλημα!

Σημαντική συμμετοχή στην εκδήλωση, είχε η παρουσία παιδιών με ειδικές ικανότητες, από τις δομές της «Ευρυνόμης» και του «Όλοι Εμείς» που εδρεύουν στην Ελευσίνα, τα οποία υποδέχθηκαν με χαρά οι αθλητές, δείχνοντάς μας ότι το basketball δεν είναι μόνο σουτάκια, αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Στην εκδήλωση, απασχολήθηκαν 5 άτομα προσωπικό, είχαμε την πολύτιμη βοήθεια 8 εθελοντών, εργάστηκαν από την ΕΟΚ 28 διαιτητές και κριτές, έπαιξαν 180 αθλητές, συνεργάστηκαν 10 διαφορετικοί συντελεστές και προμηθευτές και συνέβαλλαν ουσιαστικά 15 χορηγοί. Όλο το διήμερο πέρασαν από τις εξέδρες μας περίπου 1.500 θεατές, ενώ το live streaming σε όλα τα κανάλια που προβλήθηκε, είχε συνολικά πάνω από 3.000 views.

    Η Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία ΠΡ.Ε.Π.Υ. ΑΜΚΕ έχει ως αντικείμενο την εκπόνηση και εκτέλεση προγραμμάτων πρόληψης υγείας στις αναπτυξιακές ηλικίες, καθώς και την επιστημονική υποστήριξη στην ανάπτυξη αθλητών. Η διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης εντασσόταν στο πλαίσιο υποστήριξης των σκοπών της εταιρείας.

Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την άδεια διεξαγωγής των τουρνουά και την ευαισθησία που δείχνει ως διοίκηση σε θέματα της κοινωνίας. Ευχαριστούμε τον Δήμο Ελευσίνας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου για την αρωγή τους και την 2023Eleusis για την υποστήριξη! Ευχαριστούμε όλες τις εταιρείες που συνέδεσαν το όνομά τους με την εκδήλωσή μας και τους σκοπούς της και φυσικά όλους τους αθλητές που συμμετείχαν.

Ραντεβού στις 10 & 11 Σεπτέμβρη στην Ελευσίνα! Μείνετε συντονισμένοι!