Απινιδωτή, που σε μια κρίσιμη στιγμή μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές, αποκτούν για πρώτη φορά οι γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Τα μέλη της «Ειδικής Ομάδας Αλληλεγγύης (Ε.Ο.Α.) – Εθελοντική Διασωστική Ομάδα» παρέδωσαν στη διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού 2 κ. Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου, έναν υπερσύγχρονο αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, με την ευγενική χορηγία του «Ιδρύματος Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης».

Ταυτόχρονα τα στελέχη του σωφρονιστικού καταστήματος εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες και τη χρήση της συσκευής.

Απινιδωτή αποκτούν για πρώτη φορά οι γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

Όπως τονίζει η πρόεδρος της ομάδας κα. Ευαγγελία Γκόβα «στις φυλακές Κορυδαλλού διαβιούν χιλιάδες ψυχές. Όταν ζητήθηκε η συνδρομή της Ε.Ο.Α., μόνη μας σκέψη ήταν αυτοί οι άνθρωποι. Μπαίνοντας στις φυλακές, επικρατεί η αίσθηση ότι έρχεται κανείς σε έναν άλλο κόσμο. Ο κόσμος αυτός, σας βεβαιώνουμε είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας μας. Για εμάς στην Ειδική Ομάδα Αλληλεγγύης ήταν τιμή το κάλεσμα στον χώρο αυτό. Προσφέροντας την βοήθειά μας, αναλάβαμε μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί ως κοινωνία, για κάποιους από τους ανθρώπους αυτούς. Για την συγκεκριμένη μας δράση, είχαν ενημερωθεί τα αρμόδια υπουργεία. Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία των στελεχών που παρακολούθησαν την εκπαίδευση, παρά το γεγονός ότι κάποιοι εργάζονταν σε βραδινή βάρδια, αλλά ήρθαν να δουν την επίδειξη πρώτων βοηθειών».

Τα μέλη της Ομάδας απαρτίζονταν από την πρόεδρο Ευαγγελία Γκόβα, τον γενικό διευθυντή Παναγιώτη Χατζημαλλή και τα μέλη Έφη Σολλάκου, Ιωάννη Βώσικα και Νίκο Παπαγεωργίου, ενώ το παρών έδωσε και ο νομικός σύμβουλος, Γρηγόρης Στραβόλαιμος.