Χαλάει ο καιρός το Σάββατο 7 Μαΐου όπως ανέφερε στην σημερινή του πρόβλεψη ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Το Σάββατο θα προσεγγίσει τη χώρα μας μία διαταραχή από την περιοχή της βόρειας-βορειοδυτικής Αφρικής που θα φέρει βροχές αλλά και αφρικανική σκόνη σε αρκετά γεωγραφικά τμήματα της επικράτειας» είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η αφρικανική σκόνη θα είναι ιδιαίτερα έντονη Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο οπότε και η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει.

Ο καιρός των επόμενων ημερών, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Ο καιρός την Πέμπτη 05-05-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 22 με 24 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή 06-05-2022

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα στο Ιόνιο και βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός το Σάββατο 07-05-2022

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή 08-05-2022

Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανόν στα ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός τη Δευτέρα 09-05-2022

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.