Το κατώφλι του δικαστικού Μεγάρου Πατρών πέρασε ο πρώην Διευθυντής Ασφάλειας Πατρών Χρήστος Ρουγκάλας, μετά από μήνυση εις βάρος του από την Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη, τους γονείς των τριών νεκρών παιδιών στη Πάτρα.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Facebook σημείωσε ότι κόσμος τον προσέγγισε και ζήτησε να συνεχιστεί η κάλυψη της υπόθεσης, ενώ επισήμανε το εξής: «Να υποθέσω πως ήταν δύο πονεμένοι γονείς κι ετοιμάζονταν να τελέσουν το μνημόσυνο της Τζωρτζίνας αλλά είχαν τον χρόνο να μοντάρουν CD με τη συνέντευξή μου».

Αναλυτικά έγραψε το εξής:

«Λοιπόν για να είσαστε ενημερωμένοι μιας κι ανησυχήσατε και στείλατε πολλά μηνύματα εδώ και sms και παίρνατε τηλέφωνα σας λέω πως πήγα στην κα Πταισματοδίκη κι εκεί διάφοροι άνθρωποι που ανέμεναν να εξεταστούν για υποθέσεις τους αφ ενός με συνέχαιραν αφ ετέρου δε, μου δήλωναν συμπαράσταση και μέχρι να τελειώσει η διαδικασία αναμονής μου κουβεντιάζαμε άνετα ,περί άλλων θεμάτων .

Η κα Πταισματοδίκης μου είπε να πάρω αντίγραφα όλων των εγγράφων της προκαταρκτικής έρευνας ,όπως κι έκανα για να δω τι έχει κατατεθεί κι από ποιους . Μάλιστα από την πρώτη ματιά που έριξα στην υποβληθείσα έγκληση είναι τελείως για γέλια …. έχουν γράψει ημερομηνίες που δεν έχουν έρθει ακόμη ,πχ αναφέρονται στον μήνα Μάιο ενεστώτος έτους !!!!

Δηλ . εντάξει να υποθέσω πως ήταν δυο πονεμένοι γονείς κι ετοιμάζονταν να τελέσουν το μνημόσυνο της Τζωρτζίνας αλλά είχαν τον χρόνο να μοντάρουν cd με τη συνέντευξή μου. Αυτά που εγώ είχα δηλώσει ουδόλως ταιριάζουν μ αυτά που αναγράφονται στην έγκλησή τους .

Κανονικά θα πρεπε να τους εγκαλέσω εγώ για ψευδή καταμήνυση αλλά έχουν πολύ σοβαρότερα θέματα και μάλλον θα πρέπει να δουν πως θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους αντί να εγκαλούν άλλους ανθρώπους».

Λοιπόν για να είσαστε ενημερωμένοι μιας κι ανησυχήσατε και στείλατε πολλά μηνύματα εδώ και sms και παίρνατε τηλέφωνα σας…

Posted by Χρήστος Ρουγκάλας on Monday, April 11, 2022

«Η υπομονή έχει και τα όριά της»

Επίσης, έκανε και μια δεύτερη ανάρτηση και σημείωσε ότι προκύπτουν ερωτήματα για την ταφή των παιδιών, και συγκεκριμένα, ο κ. Ρουγκάλας έγραψε το εξής:

«Δεν ξέρω πια τι να πω και τι να υποθέσω.

Διάβασα δυο φορές την έγκλησή τους, στην οποία ορίζουν και τους αντίκλητους δικηγόρους τους .

Λογικά ο κ.Κόττας συνέταξε την έγκληση .Το cd που συμπεριελήφθη στα συνημμένα το είδε; δεν θα πρεπε να το χε δει; Αν το είδε πως έγραψε τέτοια πράγματα; Πως θα υποστήριζε τους πελάτες του επ ακροατηρίω , αν έφτανε εκεί η υπόθεση;

Αφήνω όμως τον δικηγόρο. Ο κ.Εισαγγελέας που παρέλαβε την έγκληση και τους πήρε και κατάθεση, που επιβεβαίωσαν τα αναγραφόμενα σ αυτήν , είδε το cd ; Κι αν το είδε γιατί δεν τους άσκησε αμέσως ποινική δίωξη για ψευδή καταμήνυση κ ψευδορκία; Αλλιώς πως ήταν τόσο βέβαιος πως ήταν πραγματικό και δεν είχε κάποια ταινία ή κάποια τραγούδια που λεγε ο Μάνος;
Και πως παραγγείλατε κ.Εισαγγελέα μου την προκαταρκτική εξέταση;

Η κα Πταισματοδίκης που διατάχθηκε να ενεργήσει την επείγουσα έρευνα και λογικά θα πρέπει να χει κοιτάξει τη δικογραφία , το παρακολούθησε; Είδε τι περιέχει; Ή έτσι απλά, άντε να πάρουμε καμιά κατάθεση και να τελειώνουμε μ αυτό το θέμα κι είμαστε εντάξει;

Εγώ πάντως δεν ζήτησα να πάρω αντίγραφο , μια κόπια γιατί δεν ξέρω και πόσα χρήματα θα πρεπε να πληρώσω αλλά ποιος με βεβαιώνει πως είναι γνήσιο και δεν έχει γίνει κάποια συρραφή των δηλώσεών μου;

Πάντως εγώ θα καταρρίψω όλα όσα αναγράφονται και θα ζητήσω να εξεταστεί η γνησιότητά του ,έτσι για την ταλαιπωρία που υφίσταμαι .

Ξέρετε η υπομονή έχει και τα όριά της και κάθε πολίτης περιμένει από τις αρχές να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να μην ταλαιπωρείται αδίκως .Μπορεί να βγαίνω και να μιλάω χαμογελαστός αλλά η ψυχή μου το ξέρει πόσο έχω στενοχωρηθεί για την ανησυχία που χω προκαλέσει στους δικούς μου ανθρώπους .

Παρακαλώ να βγει κάποιος δημοσιογράφος ή κάποιος πολίτης άλλος και να πει ,ναι κ. Ρουγκάλα μιλήσατε σε κανάλι για αποτέφρωση των παιδιών . Αφού ήξερα πως έχουν θαφτεί σε κοινοτάφιο τα δυο πρώτα και μάλιστα το ζεύγος έχει πληρώσει μόνο 500 ευρώ κι οφείλει στον Δήμο άλλα 1.500 !

Κι άλλα πολλά ακόμη για τα χρήματα που λάμβαναν από εράνους κλπ ….».

Δεν ξέρω πια τι να πω και τι να υποθέσω.Διάβασα δυο φορές την έγκλησή τους , στην οποία ορίζουν και τους αντίκλητους…

Posted by Χρήστος Ρουγκάλας on Monday, April 11, 2022