Η κήρυξη 24ωρης απεργίας εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Υγείας και με απόφαση του υπουργού Θάνου Πλεύρη δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες «για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο».

Έτσι στις 10:30 το πρωί κατατέθηκε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας.

Η απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης γίνεται με αφορμή τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών.

«Έχει μετατραπεί σε Mega εμβολιαστικό και βγαίνει από το σύστημα εφημεριών για 2 εφημερίες τον μήνα» έλεγαν νωρίτερα σήμερα κυβερνητικές πηγές για το Παίδων Πεντέλης.

«Πρόκειται για εμβολιασμό μικρών παιδιών, που είναι απαραίτητος και για την υγεία τους και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και για την γενικότερη ανοσία της κοινότητας. Ενέταξαν στην απεργία και το εμβολιαστικό», τόνιζαν ακόμη.