Σοκ προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το μαύρο ρεκόρ των 21.657 κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. Το σημερινό σκίτσο – καλημέρα του Αρκά στους διαδικτυακούς του φίλους έχει ως θέμα την πορεία της πανδημίας και το νέο έτος που πλησιάζει.

Το 2021 μας αποχαιρετά σύντομα δίνοντας τη θέση του στο 2022. Ο παλιός και ο νέος χρόνος έχουν λοιπόν έναν σύντομο διάλογο με θέμα τον κορονοϊό στο σκίτσο του Αρκά.

«Αυτό να σ’ το αφήσω;» ρωτά το 2021, κρατώντας στα χέρια του έναν… κορονοϊό. «Όχι, έχω δικό μου» είναι η απάντηση που δίνει το 2022.

«Μόνο για γέλιο δεν είναι!! Καλή χρόνια να έχουμε», αναφέρει ένα σχόλιο κάτω από το σκίτσο του Αρκά, ενώ ένας άλλος σχολιαστής σημειώνει: «Καλημέρα δωστο να φύγει δεν θέλουμε άλλο να φύγει και να μην ξανάρθει».

Σημειώνεται πως παρά τις ελπίδες που γέννησε η ανάπτυξη εμβολίων κατά της COVID-19, η πανδημία προκάλεσε περισσότερους θανάτους παγκοσμίως το 2021 (3,3 εκατομμύρια στα τέλη Νοεμβρίου), ανεβάζοντας τον συνολικό επίσημο αριθμό των νεκρών -ο οποίος είναι σε μεγάλο βαθμό υποτιμημένος σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ)- σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια.

Κι αυτό κυρίως λόγω του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του νέου κορονοϊού. Παρά την αποστολή εμπειρογνωμόνων από τον ΠΟΥ στην Κίνα, η προέλευση του νέου κορονοϊού εξακολουθεί να μην έχει εξιχνιαστεί.