Τη δημιουργία ενός φορέα, μέσω του οποίου θα γίνεται σύγκριση προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να ενημερώνονται καλύτερα οι καταναλωτές για τις τιμές και τις ιδιότητες τους, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και ο ΕΛΟΤ.

Αντικείμενο της ερευνητική δράσης θα αποτελέσουν η υγεία, τρόφιμα, ποτά, ηλεκτρονικές συσκευές, υπηρεσίες για τον ελεύθερο χρόνο, για το σπίτι, τραπεζικά και ασφαλιστικά προϊόντα, τηλεφωνία, εκπαίδευση, υπηρεσίες πληροφορικής και εικόνας ήχου, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αθλητισμού, αλλά και θέματα όπως το περιβάλλον, η ενέργεια, η πρόνοια και άλλα.

Ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δ. Σπυράκος, ανέφερε πως η σύσταση και εναρκτήρια λειτουργία του φορέα θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, αλλά στόχος είναι να αυτοχρηματοδοτείται ο θεσμός μέσω της είσπραξης εσόδων.
Όπως διευκρινίστηκε, ο ΕΛΟΤ δεν θα προβαίνει σε οποιαδήποτε είδους διαφήμιση προϊόντων και υπηρεσιών και οι χορηγίες τρίτων θα είναι επιτρεπτές υπό προϋποθέσεις προκειμένου να διασφαλίζεται η ανεξαρτησία και η ουδετερότητα του φορέα.

Ο φορέας αναμένεται να τεθεί σε πλήρη ανάπτυξη το 2012.