Μια σοβαρή καταγγελία για αρνητή επόπτη υγείας που συμβούλευε ασθενή με κορονοϊό σε κρίσιμη κατάσταση να μην διασωληνωθεί προτρέποντάς τη μάλιστα να καλέσει την αστυνομία έρχεται στο φως. Σύμφωνα με την καταγγελία πρόκειται για εν ενεργεία επόπτη υγείας της Χαλκιδικής, που βασικό αντικείμενο εργασίας του είναι το αν τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο σε καταστήματα.

Ο άνδρας, σύμφωνα με τον Alpha, φέρεται να έστελνε μηνύματα σε γυναίκα 51 ετών, αρνήτρια του εμβολίου, να μην διασωληνωθεί, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα τελικά κατέληξε την περασμένη Τετάρτη από επιπλοκές του κορονοϊού.

«Yπέγραψε και φύγε, κάλεσε την αστυνομία»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, η ασθενής φέρεται να του έστειλε μήνυμα γράφοντας «θέλουν να με διασωληνώσουν» με εκείνον να της απαντάει «υπέγραψε και φύγε, κάλεσε την αστυνομία». «Πώς να καλέσω την αστυνομία, είμαι με οξυγόνο, δεν μπορώ καν να μιλήσω» ανέφερε εκείνη.

«Ήταν θέλημα Θεού, ο Θεός ήθελε να την πάρει» λέει η μητέρα της, ενώ σε ερώτηση αν έπρεπε να κάνει το εμβόλιο απάντησε «όχι, ούτε μια στο εκατομμύριο, το εμβόλιο δεν είναι καλό».