«Οι αναμνήσεις ενός κοριτσιού» τιτλοφορείται το βιβλίο της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτας, που παρουσιάστηκε χθες. Και ενώ δεν ήθελε να πάρει θέση όταν ρωτήθηκε από την δημοσιογράφο του Happy Day για την κόντρα με τον Νίκο Κουρή, τελικά είπε: «Αν γράψω κι άλλο βιβλίο θα βάλω και την περιπέτεια που έζησα μετά τον θάνατο του πατέρα μου Δεν ασχολούμαι με το test DNA. Ο Νίκος Κουρής είναι σφετεριστής. Μη με ρωτάς άλλο, είναι για γέλια».

Υπενθυμίζουμε ότι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δεν είχε πάει να κάνει τεστ DNA, που θα αποδείκνυε αν ο Νίκος Κουρής είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη.

«Να πω ότι περιουσία δικιά μας ήταν οι αρχές με τις οποίες με μεγάλωσε ο Γιάννης ο Κουρής, είναι το χαμόγελο της μητέρας μου την οποία μνημονεύει και η Μαργαρίτα στο βιβλίο της και σας προτρέπω να το διαβάσετε. Ο Μίκης είχε πει γι’ αυτό το βιβλίο ότι είναι μια αποκάλυψη. Να ζητήσω συγγνώμη από τους εκατομμύρια φίλους του Μίκη που έγινα πρωταγωνιστής άθελά μου σε μια τέτοια ιστορία. Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί και θα το τελειώσω εδώ σήμερα όλο αυτό. Δε θα ξανασχοληθώ, να ηρεμήσω και να αφιερωθώ σε αυτό που ήθελε και ο Μίκης Θεοδωράκης, τη διάδοση του έργου του […] Δε θα επαναληφθεί η διαδικασία. Είμαι σίγουρος ότι είμαι γιος του Μίκη απλά ήθελα να το αποδείξω σε όσους αμφιβάλλουν. Όσα αναφέρει στη διαθήκη του μου φτάνουν και μου περισσεύουν» είχε πει.