Έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες, υπό τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) το απόγευμα της Δευτέρας (25/10), ξεκίνησαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μόλις έλαβαν γνώση του συμβάντος.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Πειραιά-Δυτικής Αττικής-Αιγαίου ενημερώθηκε το βράδυ της Δευτέρας ότι στην προβλήτα 2 του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, το απόγευμα, εργαζόμενος χτυπήθηκε από γερανογέφυρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Στον χώρο του ατυχήματος μετέβη αμέσως ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης μαζί με επιθεωρητή Εργασίας και πραγματοποίησαν την πρώτη αυτοψία. Ο χώρος αποκλείστηκε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, και η αυτοψία συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη (26/10) από κλιμάκιο επιθεωρητών Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία του ΣΕΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος.