Συντονισμένους ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε περιοχές της Αθήνας και της Ελευσίνας, αναφορικά με την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά την περίοδο του εορτασμού της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε πέντε από τα οποία διαπιστώθηκαν – κατά περίπτωση – παραβάσεις που αφορούν την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία, τη μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και τη στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος.

Πιο αναλυτικά, ως προς τα αποτελέσματα:

  • Σε παντοπωλείο στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
  • Σε ψαροταβέρνα – μεζεδοπωλείο στην Ελευσίνα, διαπιστώθηκε ότι σε 10 περιπτώσεις εκτέλεσης – ολοκλήρωσης παραγγελίας, δεν είχαν εκδοθεί τα προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία, συνολικής αξίας (988,10) ευρώ. Επιπλέον, δεν επεδείχθησαν οι Πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Για την περίπτωση αυτή συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
  • Σε παντοπωλείο στην Αθήνα, βρέθηκαν να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες Πίνακες Προσωπικού.
  • Σε παντοπωλείο στην Αθήνα, βρέθηκε να απασχολείται ένας εργαζόμενος, ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες Πίνακες Προσωπικού.
  • Σε πρατήριο άρτου – ζαχαροπλαστικής στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η λειτουργία του χωρίς την προβλεπόμενη άδεια της αρμόδιας Αρχής.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (ΔΟΥ και ΙΚΑ) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.