Μαντζούνια για «θεραπεία» του κορονοϊού αλλά και του καρκίνου πωλούνται από επιτήδειους στη μαύρη αγορά προς 35 ευρώ, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο των ασθενών.

Έμπορος σκευασμάτων μιλάει στο Mega, περιγράφοντας πώς το έλαιο ρίγανης λειτουργεί ως… αντιβίωση κατά του κορονοϊού και πώς ένα ακόμα σκεύασμα έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

«Το ριγανέλαιο, αν εξελιχθεί ο ιός, πάθουμε κορονοϊό και εξελιχθεί και το αφήσουμε και δεν το προλάβουμε από την αρχή, αυτό γίνεται πνευμονία. Το αντιμετωπίζουμε και με το ριγανέλαιο συγχρόνως γιατί λειτουργεί σαν αντιβίωση το ριγανέλαιο. Έτσι έσωσα την κόρη μου από διασωλήνωση. Είχε εξελιχθεί και έπαθε πνευμονία. Και λέω τώρα άμα την πάω στο νοσοκομείο θα μου την ξεκάνουν και το αντιμετώπισα με το ασπίς και το ριγανέλαιο», δήλωσε έμπορος σκευασμάτων.

Σε φυλλάδιο που κυκλοφορεί αναφέρεται ότι το σκεύασμα έχει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες, με το έλαιο της ρίγανης μάλιστα να ενδείκνυται και για οξείες καταστάσεις.

«Έχει αντικαρκινικά βότανα μέσα. Θεωρώ ότι θα έκανε πάρα πολύ καλό αν το έπαιρνε κάποιος με καρκίνο και συν να πάρει και κάποια άλλα πράγματα βέβαια. Για να μικρύνει (ο όγκος)… Υπάρχει μια θεραπεία για να μειωθεί ο όγκος», συμπλήρωσε.

Προωθούν σκεύασμα ως επιθετική θεραπεία για τον καρκίνο

Παράλληλα η έμπορος διαφημίζει και ένα ακόμα έλαιο βοτάνων το «ΑΣΠΙΣ» που λειτουργεί ως μια επιθετική και δυνατή θεραπεία για τον καρκίνο. «Για συρρίκνωση του όγκου με πόσιμο διάλειμμα. Αυτό… Σταγονίτσες. Εν πάση περιπτώσει, αλλά σας λέω ότι το “Aspis” θα βοηθούσε, για ποιο λόγο; Όπως διαβάσατε και στο φυλλάδιο, το ανοσοποιητικό σύστημα είναι αυτό που καταπολεμά τον καρκίνο. Δεν παθαίνουμε καρκίνο αν έχουμε καλό ανοσοποιητικό σύστημα με λίγα λόγια, οπότε και το «ASPIS» θα βοηθούσε… Το Rheum που έχει μέσα είναι πάρα πολύ αντικαρκινικό, το γανόδερμα επίσης. Και τα υπόλοιπα βότανα, ακόμα και το σκόρδο το οποίο δεν του δίνουμε σημασία, είναι εξαιρετικό, οπότε θα ήταν καλό να πάρει μια επιθετική θεραπεία, δυνατή θεραπεία από το “Aspis”».

Σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του φυλλαδίου των επιτήδειων, όσοι ασθενείς λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή, θα πρέπει να τριπλασιάσουν τη δόση, λαμβάνοντας 60 έως 80 σταγόνες τη μέρα. Βέβαια για τον ίδιο τον έμπορο, που εδώ τον βλέπετε να πουλάει το προϊόν, λειτούργησαν οι 40 σταγόνες ημερησίως, ρίχνοντάς του την πίεση, λόγω του σκόρδου στα συστατικά.

Αποτελεσματικά και στις… αλλεργικές ρινίτιδες

Αποτελεσματικά και στις… αλλεργικές ρινίτιδες, αναφέρουν οι προμηθευτές ότι είναι τα σκευάσματα, τα οποία κάνουν θραύση στο εξωτερικό, σύμφωνα με τους ίδιους.

«Είχαμε καταπληκτικά αποτελέσματα σε διάφορα θέματα. Δηλαδή με παίρνουν από όλη την Ελλάδα γιατί το έχουν πάρει και στη Γερμανία και στο Ισραήλ και στη Ρουμανία και σε όλη την Ελλάδα και με παίρνουν γιατί έχουν καταπληκτικά αποτελέσματα. Και στην ιγμορίτιδα, αλλεργική ρινίτιδα, στους πνεύμονες, παντού» αναφέρουν.

Ο έμπορος σκευασμάτων υποστηρίζει πως έχει την έγκριση του ΕΟΦ.

«Αχ… άμα διαβάζεις από το 2004 μέχρι σήμερα 15 χρόνια θα τη βρεις και εσύ. Άμα κάνεις μελέτες.. έχω σπουδάσει κάποια πραγμάτα και μερικές… αυτά…βότανα και τα λοιπά. Τη συνταγή έχω, τι δίνω στο εργοστάσιο, έχουμε καταθέσει το φάκελο στον ΕΟΦ, έχουμε πάρει την έγκριση του ΕΟΦ, έχει εργαστηριακές μελέτες, πανεπιστημιακές και τα λοιπά, δεν είναι… είναι πάρα πολύ δυνατό, ένα πολύ ωραίο σκεύασμα, σταγόνες είναι που συντηρούνται σε κάποια ποσότητα οινοπνεύματος», δήλωσε και πρόσθεσε πως το σκεύασμα αυτό δεν είναι βιταμίνες, αλλά ούτε και συμπληρώματα διατροφής.

Η διακίνηση των σκευασμάτων θυμίζει την υπόθεση του ψευτογιατρού, ο οποίος φέρεται να συστηνόταν ανάλογα με την περίσταση ως διακεκριμένος γιατρός ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, στέλεχος της NΑSA, αλλά και βοτανολόγος και κατηγορείται για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και οι 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Πρόεδρος ΕΟΦ: Λέει ψέματα ο κύριος που εμπορεύεται το σκεύασμα

«Ο Οργανισμός λειτουργεί με συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, γιατί υπάρχει φόρτο εργασίας. Ζητήσαμε να σταλεί ένα email γιατί η υπάλληλος ήταν σε τηλεδιάσκεψη. Το email το λάβαμε χθες, διερευνήθηκε και στάλθηκε στο Tμήμα Eλέγχου και Kυκλοφορίας για την επιβολή ποινών. Το πρακτέο είναι ότι ο κύριος αυτός που εμπορεύεται το σκεύασμα λέει ψέμματα. Από τα δύο προϊόντα έχει γνωστοποιήσει ένα στον ΕΟΦ, το οποίο δεν έχει τους ισχυρισμούς που αυτός εγγυάται», ξεκαθάρισε ο κ. Φιλίππου και τόνισε πως ο ΕΟΦ θα κάνει ότι οφείλει ένας οργανισμός που σέβεται και προστατεύει τους ασθενείς.