Εδώλιο για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας «δείχνει» η εισαγγελέας στον «ψευτογιατρό» που συστηνόταν ως Dr. Kontos και 16 ακόμη κατηγορούμενους.

Στην πρόταση που αριθμεί περίπου 300 σελίδες η εισαγγελέας Αγγ. Κουρινιώτη εισηγείται στο αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο την παραπομπή στο εδώλιο του Ορκωτού Δικαστηρίου του 47χρονου και 16 ακόμη προσώπων που εμφανίζονται ως συνεργοί του. Μεταξύ των κατηγορουμένων γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα. 

Ο 47χρονος, ο οποίος φέρεται να χορηγούσε στα ανυποψίαστα θύματά του σκευάσματα δικής του παρασκευής με το αζημίωτο, έχει δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος» παραδεχόμενος εν μέρει μόνο την κατηγορία της απάτης. Ο κατηγορούμενος αρνείται  ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών ισχυριζόμενος  ότι έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων που χορηγούσε. Μάλιστα, φέρεται να επιμένει ότι παραπλάνησε τους  συγκατηγορούμενους του καθώς, όπως ισχυρίζεται, δεν γνώριζαν την πραγματική του ταυτότητα.

Η εισαγγελική λειτουργός ζητεί να δικαστεί ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός» για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού, της διακίνησης ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, της κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, της αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος, της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, της οπλοκατοχής και παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Με την ίδια πρόταση η εισαγγελέας ζητεί να μην γίνει κατηγορία σε βάρος της συζύγου του 47χρονου ενώ παράλληλα εισηγείται την παράταση της κράτησης του. Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.