Μήνυση στην Έλενα Ακρίτα έκανε η ενημερωτική εκκλησιαστική σελίδα «Εκκλησία Online» με αφορμή την ανάρτηση της δημοσιογράφου για τις φωτιές που μαίνονται στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, στην οποία έκανε αναφορά στους παπάδες.

Συγκεκριμένα η Έλενα Ακρίτα είχε γράψει σε ανάρτησή της στο Facebook: «Διώξατε 5.000 δασοπυροσβέστες και προσλάβατε περίπου 4.000 παπαδες. Μπορεί να μη σβήνουν οι φωτιές στην Ελλάδα αλλά τουλάχιστον κάποιοι προσεύχονται πάνω στις στάχτες της».

Διώξατε 5.000 δασοπυροσβέστες και προσλάβατε περίπου 4.000 παπαδες. Μπορεί να μη σβήνουν οι φωτιές στην Ελλάδα αλλά τουλάχιστον κάποιοι προσεύχονται πάνω στις στάχτες της.

Posted by Elena Akrita on Saturday, August 7, 2021

Το σχόλιο προκάλεσε αντιδράσεις με αποτέλεσμα η σελίδα να κινηθεί νομικά εναντίον της δημοσιογράφου. Όπως αναφέρεται στο ekklisiaonline.gr, «για προτροπή σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων κατηγορεί το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE την δημοσιογράφο Έλενα Ακρίτα με μήνυση που κατέθεσε σήμερα στο Πρωτοδικείο».

Την είδηση της κατάθεσης μήνυσης έκανε γνωστή και η ίδια η δημοσιογράφος μέσω facebook:

Επειδή αναρωτιέστε που είναι η εκκλησία αυτές τις δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας, να σας πω εγώ πού είναι. Κάνει…

Posted by Elena Akrita on Tuesday, August 10, 2021