Για τις 90 πρώτες ημέρες της θητείας του στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού και για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε έως τώρα μίλησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στους Νέους Επιβάτες της Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης.

«Δεν θέλω να μιλήσω για έναν κατεστραμμένο, στην ουσία έναν ισοπεδωμένο δήμο, με τεράστια λειτουργικά, οργανωτικά και οικονομικά προβλήματα, πολύ χαμηλή παραγωγικότητα και μηδενική αποτελεσματικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μαυρομάτης, αποκαλύπτοντας ότι παρέλαβε έναν δήμο με υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος στάθηκε στο βασικό πρόβλημα που ήταν η καθαριότητα, υποστηρίζοντας πως έχει λυθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ όσον αφορά τα οικονομικά είπε πως για το 2015 θα μειωθούν τα τέλη κοινόχρηστων χώρων και τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Από τα αναπτυξιακά θέματα, στάθηκε στο διαγωνισμό για την εκμίσθωση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, μετά από παρέμβαση στο ΤΑΙΠΕΔ, και στην προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της απαίτησης των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων και του υπουργείου Οικονομικών ύψους 9,5 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του κάμπινγκ Επανομής.

Ο κ.Μαυρομάτης εμφανίστηκε επίσης ικανοποιημένος από την πιλοτική λειτουργία της αστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας και από την τουριστική κίνηση στις περιοχές της Περαίας και της Μηχανιώνας, αισιοδοξώντας πως το επόμενο καλοκαίρι θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα.