Μήνυμα αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό έστειλε η σύντροφος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Αγγελική Σωτηροπούλου, στέλνοντάς του μία «συντροφική αγκαλιά».

«Για τη βάρβαρη απελπιστική καθημερινότητα δε χρειάζεται να πω αυτή τη στιγμή περισσότερα. Τούτο το κυβερνητικό μόρφωμα είναι καταστροφικό για το λαό και όσο θα πλησιάζει το τέλος του, θα γίνεται αδίστακτο, πρακτική όλων των εξουσιομανών.

Ταυτόχρονα είναι όλοι τους και δειλά θρασίμια : στην πλάτη και τη ζωή ενός νέου ανθρώπου παριστάνουν τους τσαμπουκάδες, αυτοί που τρέμουν να κυκλοφορήσουν δίχως να τους φυλάνε ορδές ενστόλων.

Ο Χ. Αθανασίου δήλωσε ότι δεν μπορεί να παρέμβει.

Είναι αυτός ο ίδιος που σε όλα τα ΜΜΕ δήλωνε ότι θα ελεγχθεί το «ανεξάρτητο » συμβούλιο φυλακών που νομιμότατα έδωσε άδεια στον Χ. Ξηρό.

Είναι αυτός ο ίδιος που έπαψε αμέσως τη Διευθύντρια, πέρασε από πειθαρχικό και τιμώρησε με αργίες τα μέλη του συμβουλίου.

Είναι αυτός ο ίδιος που για άλλες περιπτώσεις ημετέρων έχει πάρει πλήθος υπουργικών αποφάσεων που τους ευνοούν.

Είναι αυτός ο ίδιος με την κυβέρνησή του, που κυβερνούν κατά παράβαση του Συντάγματος και ερήμην της Βουλής.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που ασκούν εξουσία θανάτου επί όσων δεν τους εγκρίνουν.
Είναι αυτοί, ίδιοι με τους φασίστες.

Ως μάνα, Νίκο, σου λέω φύλαξε τη ζωή σου!

Ως πρώην πολιτική κρατούμενη και απεργός πείνας, ξέρω ότι η μάχη που δίνεις δεν αφορά μόνον ένα πτυχίο, αλλά την αξιοπρέπεια και τη εσωτερική σου ελευθερία, αυτή που δεν εγκλωβίζεται στους τοίχους του κελιού σου.
Μια συντροφική αγκαλιά…», αναφέρει το μήνυμα της Αγγελικής Σωτηροπούλου.