Στα 58 του χρόνια έφυγε από τη ζωή οπαδός, ο οποίος είχε δηλωθεί νεκρός στην τραγωδία της Θύρας 7.

Στις 8 Φεβρουαρίου 1981, την ημέρα που 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία της Θύρας 7, είχε δηλωθεί νεκρός. Τελικά είχε καταφέρει να ζήσει, χάρη στην τραχειοτομή που του έκανε ένας γιατρός στους διαδρόμους του Τζανείου. 40 χρόνια αργότερα, ο Φάνης Τζιόβας πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Πριν από μερικά χρόνια, την ιστορία του την αποτύπωσε ο Γιαννιώτης συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος σε ένα διήγημά του, μέρος του συλλογικού έργου 11+1 νεοελλήνων συγγραφέων με τίτλο «Ενδεκάδα» και με θέμα το ποδόσφαιρο. Το διήγημα ξεκινά από τα Κάτω Πεδινά Ζαγορίου, εκεί όπου ζούσε ο Φάνης Τζιόβας.

Ο «Τύπος Ιωαννίνων» το 2016 κατέγραψε την ιστορία του Φάνη Τζιόβα, όπως την είχε διηγηθεί ο ίδιος σε ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής στη Βίτσα. Τότε περιέγραψε πως το 1981 ξεκίνησε από το αποκλεισμένο από τα χιόνια χωριό με τα πόδια μέχρι το Καλπάκι μετά στα Γιάννενα και μετά στην Αθήνα, για να πάει να δει τον Ολυμπιακό εκείνη την αποφράδα μέρα.

Στα 58 του ο Τζιόβας έφυγε τελικά από τη ζωή, από ανακοπή καρδιάς. Η κηδεία του θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

πηγή: typos-i.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.