Προτεραιότητα στα «προνόμια» που θα έχουν οι εμβολιασμένοι φαίνεται να έχει δώσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέα καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού για τον κορονοϊό, προκειμένου να πειστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα και παράλληλα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα «προνόμια».

«Είναι απολύτως εφικτός ο στόχος να μην ξανακλείσουμε», ανέφερε μετά τη Σύνοδο Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ανακοινώσεις.

Όσον αφορά τα «προνόμια», αρχικά από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου η κυβέρνηση θα απαλλάξει τους πλήρως εμβολιασμένους από την υποχρέωση των self test.

Εργαζόμενοι και αθλούμενοι στα γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, δεν θα χρειάζεται να κάνουν self test.

Τα υπόλοιπα προνόμια που αναμένεται να ανακοινωθούν για τους πλήρως εμβολιασμένους θα είναι η ελεύθερη πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα και αθλητικούς χώρους, όπως επίσης και η πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.