Μαζική είναι η συμμετοχή στις σημερινές (10/6) απεργιακές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή, με χιλιάδες πολίτες να πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Την απεργία εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ συμμετοχή εκδήλωσαν τα σωματεία εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες και τα πλοία, η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας και τα Σωματεία Εργαζομένων στον Τύπο.

Μαζική ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 πμ στα Προπύλαια με κεντρικό σύνθημα «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα».

Χιλιάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 11 τόσο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου είχε προγραμματιστεί συλλαλητήριο από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ, αλλά και στα Χαυτεία μετά από κάλεσμα πρωτοβάθμιων σωματείων, σωματείων βάσης, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ομάδων και συλλογικοτήτων του Αναρχικού και Αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ακολούθησε πορεία προς το Σύνταγμα και τη Βουλή με κύρια συνθήματα «Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα», «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο», «Λιγότερη δουλειά, περισσότερη ζωή», ενώ γράφτηκαν συνθήματα και έξω από το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το παρών στο συλαλλητήριο έδωσαν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Απεργία: Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς

Aκινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού ενώ η κινητοποίηση επηρεάζει και σειρά δρομολογίων την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast από τις συγκεντρώσεις και την πορεία στο κέντρο της Αθήνας: