Για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, την κατάσταση στα νοσοκομεία αλλά και το ισραηλινό φάρμακο μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη την Τρίτη (11/5) η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα.

«Αυτή την στιγμή φαίνεται να πηγαίνουμε λίγο καλύτερα» τόνισε στον ΣΚΑΪ και εξήγησε: «Έχουμε λιγότερα κρούσματα και κενά κρεβάτια στις μονάδες εντατικής αλλά εξακολουθούμε να έχουμε εισαγωγές και κάποια άτομα χρειάζονται περισσότερη αγωγή ή και να διασωληνωθούν».

«Έχουμε ασθενείς που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου»

Η Μίνα Γκάγκα ερωτήθηκε εάν υπάρχουν και εμβολιασμένα άτομα μεταξύ των ατόμων που νοσηλεύονται και απάντησε «γενικά έχουμε ασθενείς που έχουν κάνει την πρώτη δόση και τα συμπτώματα τους άρχισαν όταν έκαναν αυτή την δόση ή εκδηλώθηκαν πριν αλλά μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο που έχουμε περίπου 5.000 εισαγωγές είχαμε μόνο δύο περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν εμβολιασθεί και χρειάσθηκε να νοσηλευτούν όμως ήταν και οι δύο με πολλά προβλήματα και όχι πολύ καλό ανοσολογικό υπόβαθρο που σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό. Κατά τα άλλα έχουμε πάψει να βλέπουμε εμβολιασμένους στο νοσοκομείο και είναι πολύ σημαντικό». 

«Για να είμαστε πλήρως καλυμμένοι πρέπει να γίνουν και οι δύο δόσεις του εμβολίου» σημείωσε.

Τι είπε για το ισραηλινό φάρμακο

Εστιάζοντας στο φάρμακο κατά του κορονοϊού του Ισραήλ η Μίνα Γκάγκα εξήγησε ότι είναι ένα αντιφλεγμονώδες που φαίνεται να λειτουργεί και έχει γίνει η πρώτη μελέτη φάσης 1. 

Τέλος αναφέρθηκε στη άρση των περιορισμών υπογραμμίζοντας πως αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα η μετακίνηση μπορεί να πυροδοτήσει νέο κύμα και γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε. 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.