Μόνο τις ημέρες πριν τον ερχομό του Πάσχα δεν θυμίζει η ατμόσφαιρα στην πόλη της Λάρισας. Το μόνο που δίνει… αέρα προεορταστικό είναι τα σοκολατένια αυγά που βρίσκονται σε περίοπτη θέση των καταστημάτων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα larissanet.gr, ο προβληματισμός, η ανησυχία και η οικονομική στενότητα είναι στοιχεία που γίνονται εύκολα αντιληπτά.

Ο τρόπος με τον οποίο θα ψωνίζουν οι πολίτες αλλάζει διαρκώς και αυτό έχει κουράσει τόσο τους υποψήφιους αγοραστές όσο και τους εμπόρους. Τα self tests, είναι το νέο δεδομένο, που από σήμερα μπαίνει στη ζωή των πολιτών, και φυσικά καθίστανται υποχρεωτικά και για τα καταστήματα λιανικής, καθώς θα υπάρχει και επιβολή προστίμου για την μη εφαρμογής τους, ως ένα ακόμη όπλο ενάντια στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Χαρακτηριστική ωστόσο είναι η τελευταία ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας αναφορικά με τη λειτουργία της αγοράς. Σε αυτήν αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Δυστυχώς, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση εμμένει στην απόφαση της να μην επιτρέψει το πλήρες και κανονικό άνοιγμα της αγοράς, χωρίς ραντεβού και χωρίς υποκατάστατα τρόπου λειτουργίας της, λίγες ημέρες πριν την εβδομάδα του Πάσχα. Έτσι παρά τις αντιδράσεις μας και για αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά, τα καταστήματα στην πόλη μας, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τη μέθοδο του click inside και του click away ως δυνατότητα επιλογής του πελάτη».

Δείτε τις εικόνες από τη Λάρισα: