Φέτος το 15Αυγουστο, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το πρόγραμμα του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» οργάνωσε όπως και πέρυσι στην Ευαγγελίστρια της Τήνου συλλογή φαρμάκων ενόψει του μεγαλειώδους εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου .

Στην Τήνο μετέβη ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης συνοδευόμενος από εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Κατά την παραμονή του στην Τήνο ο Πρόεδρος του ΙΣΑ παρακολούθησε την εορταστική διαρχιερατική Θεία Λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ευαγγελίστρια της Τήνου και τη λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας, πρωτοστατούντων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου Τήνου Μήλου κ Δωρόθεου, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Παντελεήμονα Επισκόπου Καμπων Μπραζακη Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας του Αρχιερατικός επίσκοπος Νήσου Τήνου Γεώργιος Φανερός .

Επισης παρεστάθηκαν ο Γραμματέας αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης Αιγαίου κ. Σπυριδων Σπύρος, ο δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντιράς , ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανος και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ Γιώργος Χατζημάρκος.

10 μεγάλοι σάκοι με φάρμακα ήταν ο Απολογισμός του 15Αυγούστου στην Ευαγγελίστρια της Τήνου, όπου μεγάλος αριθμός πιστών προσερχόταν στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας και προσέφερε τον φαρμακευτικό τους οβολό , που θα διατεθεί σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας και κυρίως χρονίως πάσχοντες που αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους.

«Είναι ένα έργο διακονίας και αλληλεγγύης για τον ανασφάλιστο συνάνθρωπό μας που απελπισμένα χρειάζεται ένα φάρμακο και δε μπορεί να το αγοράσει. Έστω και ένας συμπολίτης μας αν σωθεί από το φαρμακευτικό οβολό των χιλιάδων πιστών που προσέφεραν χθες και σήμερα φάρμακα, ο στόχος μας θα έχει εκπληρωθεί. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα φάρμακα, οι άνθρωποι που τα χρειάστηκαν θα υποτροπίαζαν, θα νοσούσαν και κάποιοι από αυτούς, σήμερα δε θα ήταν ανάμεσά μας. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί η συμμετοχή του κόσμου είναι συγκινητική, η ανταπόκριση μεγάλη και η συλλογή μεγάλων ποσοτήτων ωφέλιμων φαρμάκων θα βοηθήσει καθοριστικά, όχι μόνο έναν, αλλά πολλούς ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Ευχαριστούμε όλους τους ανώνυμους πολίτες που 1,5 χρόνο τώρα στηρίζουν αυτή την προσπάθεια που στέφεται με επιτυχία, επειδή μόνο ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε» τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, ολοκληρώνοντας το Οδοιπορικό της συγκέντρωσης φαρμάκων του 15Αυγουστου.

«Φέτος το 15Αυγουστο στηρίξαμε τη συλλογή φαρμάκων σε όλη την Ελλάδα, με την Ευλογία του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου κκ Ιερωνύμου και την αγαστή συνεργασία των Ιερών Μητροπόλεων και των τοπικών φορέων. Μέσα από αυτό το εργο διακονίας και προσφοράς προς το Συνάνθρωπο η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών θα είναι αρωγοί και υποστηρικτές στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας σε κάθε γωνιά της χώρας μας.» δήλωσε ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Κωστής Δήμτσας.

Αύριο 16/8 η περισυλλογή φαρμάκων θα συνεχιστεί στη Πάρο στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.