Από επεισόδια «σημαδεύτηκε» η σημερινή (05/03) κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας υπέρ του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα. Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν, όπως ενημέρωσε η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών.

Όπως έγινε γνωστό, θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση αύριο, Σάββατο 6 Μαρτίου, στις 12.00, στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

«Η αστυνομική βία και καταστολή δεν θα σιγήσει τις φωνές υπεράσπισης του δίκιου!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Κάθε μέρα θα βγαίνουμε στους δρόμους για να νικήσει η ζωή!

Με ΜΑΤ, χημικά και αύρες η αστυνομία του Χρυσοχοίδη χτύπησε προκλητικά και εντελώς αναίτια τη συγκέντρωση για την απεργία πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η αστυνομία δε δίστασε να χτυπήσει συναδέλφους μας δικηγόρους, φοιτητές και άλλους πολίτες.

Το μόνο που αποδεικνύει η κυβέρνηση με αυτή τη στάση είναι ο πανικός της. Όλα τα επιχειρήματα που επιστράτευσε η κυβέρνηση και η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής για να δικαιολογήσει την αδιάλλακτη στάση εξόντωσης του συγκεκριμένου κρατούμενου έχουν καταρριφθεί. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών απέδειξαν περίτρανα ότι η επιλογή δημιουργίας αυτής της κατάστασης είναι πολιτική και πολιτική θα είναι η λύση.

Η καταστολή δεν μας τρομοκρατεί. Μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο για να αγωνιστούμε πιο αποφασιστικά για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η παρεμπόδιση των διαδηλωτών από την αστυνομία να πλησιάσουν την πλατεία Συντάγματος και η σκληρή καταστολή της αυθόρμητης διαδήλωσης δεν αποτελεί παρά μια ακόμη απόδειξη της συνταγματικής εκτροπής και του γεγονότος ότι η κυβέρνηση φλερτάρει με τις πρακτικές καθεστώτων τύπου Ερντογάν. Μόνο εκεί άλλωστε πεθαίνουν κρατούμενοι απεργοί πείνας στα χέρια της Πολιτείας.

Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για τον αυταρχικό της κατήφορο. Να δικαιωθεί τώρα, πριν να είναι αργά, το νόμιμο αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας που η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή.

Ζητάμε άμεση λύση για να νικήσει η ζωή! Να αφεθούν ελεύθεροι οι πολίτες που προσήχθησαν στις 5/3.

Νέα συγκέντρωση αύριο 12.00 Σύνταγμα.

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών».

TAGS