Ένα πλήθος κόσμου που προσπάθησε να φτάσει στην πλατεία Συντάγματος, για να διαδηλώσει υπέρ του απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα, διέλυσε η Αστυνομία μετά από επέμβασή της. Κυνηγητό στα Προπύλαια, με τους γύρω δρόμους να κλείνουν.

Οι διαδηλωτές, που είχαν επικεφαλής αντιπροσωπεία δικηγόρων, αποκλείστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στο τέλος της οδού Σταδίου, στη συμβολή με την πλατεία Συντάγματος, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Η πλατεία Συντάγματος ήταν κλειστή για όλους τους πολίτες από τις αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να περάσουν στην Πανεπιστημίου μέσω της οδού Βαλαωρίτου.

Εκεί υπήρξε η άμεση αντίδραση από την Αστυνομία, με τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και κρότου-λάμψης, ενώ χρησιμοποιήθηκε και το όχημα της αύρας.

Η ένταση γενικεύτηκε και μεταφέρθηκε στα Προπύλαια, ενώ υπήρξε και κυνηγητό από το ύψος της Ιπποκράτους, στην Ακαδημίας.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές διαλύθηκαν στα στενά των Εξαρχείων, ενώ οι περισσότερες δυνάμεις των ΜΑΤ παρέμειναν επί της Ακαδημίας.

Τελικά, γύρω στις 19:00 τα πράγματα ηρέμησαν.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του newsbeast.gr: