Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνει η υπόθεση του θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε καρδιοχειρουργό του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, ότι του ζήτησε φακελάκι για να τον χειρουργήσει.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε νέα δικογραφία και η εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενούς.

Οι συγγενείς του, οι οποίοι θα εξεταστούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, την οποία θα διενεργήσει το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων καταγγέλλουν ότι ο θάνατος οφείλεται σε αμέλεια είτε από πλευράς του κατηγορούμενου για χρηματισμό γιατρού είτε των γιατρών που τον χειρούργησαν.

Παράλληλα, κρίσιμα για την έρευνα θεωρούνται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η οποία αναμένεται να διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο γιατρός του Ευαγγελισμού είναι κατηγορούμενος για το κακούργημα της δωροληψίας και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.