Κόλαφος είναι οι καταγγελίες του ανηψιού του θανόντος που αποκάλυψε το γιατρό που ζητούσε φακελάκι για να τον χειρουργήσει στον Ευαγγελισμό. «Αν είχε χειρουργηθεί ο θείος μου, δεν θα πάθαινε το τρίτο έμφραγμα που ήταν και το μοιραίο».

Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, ανιψιός του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του αφού δεν χειρουργήθηκε εγκαίρως, είναι έτοιμος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, όπως αποκάλυψε μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Ευχόμαστε ο θάνατος του θείου μου να είναι το τελευταίο περιστατικό. Ο κόσμος πρέπει να καταγγέλλει τους γιατρούς που ζητούν χρηματισμό και να πηγαίνει στην αστυνομία», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Ηλίας Σιώρας, μίλησε για κοινωνικό έγκλημα και υποστήριξε ότι μπορεί οι 18 μέρες καθυστέρησης που μεσολάβησαν μέχρι να χειρουργηθεί ο 66χρονος ασθενής να ήταν η αιτία του θανάτου, όπως υποστήριξε χθες και ο ιατροδικαστής. «Δεν είναι δυνατόν», είπε ο συγγενής του θύματος «να πρέπει να χειρουργείται ένας άνθρωπος, όπως έγινε στην περίπτωσή μας, με εντολή του υπουργού Υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση, την οποία διενεργεί το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενή που κατήγγειλε καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού.

Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης σε συνεργασία με τη Σουλτάνα Μαριαννού διενήργησαν νεκροψία-νεκροτομή στον 66χρονο.

«Η νεκροψία έδειξε ότι υπέστη ισχαιμία μυοκαρδίου και παλαιότερα είχε περάσει εγκεφαλικά επεισόδια. Ζητήσαμε τη διενέργεια ιστολογικών εξετάσεων» ανέφερε ο κ. Καρακούκης.

Πάντως, ο κ. Σιώρας σχολιάζοντας τον χρηματισμό, είπε ότι τον έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν ασθενείς λέγοντάς του ότι γιατροί τους ζήτησαν φακελάκι, κι εκείνος ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου για τα περιστατικά. «Ξέρουν την παραοικονομία και εκεί πατούν οι επίορκοι γιατροί», συμπλήρωσε ο καρδιοχειρουργός.