Οι κυλιόμενες 48ωρες απεργίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με αφορμή το νομοσχέδιο για τη «Μικρή ΔΕΗ», δημιουργούν άμεσο κίνδυνο για νέο πλήγμα στις παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις, όπως υποστηρίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Σύμφωνα με τον ΣΕΒΕ, για ακόμη μια φορά, «οι επιχειρηματίες είναι αυτοί που θα υποστούν τις επιπτώσεις των κινητοποιήσεων άλλων ομάδων συμφερόντων, με άμεσες και έμμεσες ζημίες, πολλές από τις οποίες δεν είναι δυνατό να αποτιμηθούν, όπως η αλλοίωση ή καταστροφή πρώτων υλών, τελικών προϊόντων και εξοπλισμού, η καθυστέρηση στις παραγγελίες, η απώλεια πελατών».

Κατά τη διοίκηση του ΣΕΒΕ, εντονότερο θα είναι το πρόβλημα πολλών επιχειρήσεων μεταποίησης εποχικών και ευπαθών προϊόντων, που βρίσκονται αυτή την περίοδο στο μέγιστο της παραγωγής τους και θα κινδυνέψουν να τεθούν εκτός αγοράς.

«Δυστυχώς, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν έχουν επίγνωση του τι συνεπάγεται η διακοπή ρεύματος για τις παραγωγικές μονάδες, που σημειωτέον αποτελούν και τους σημαντικότερους πελάτες της ΔΕΗ. Πλέον η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο και πρέπει και η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία τίθεται και το ερώτημα ποιος θα επιβαρυνθεί τελικά με τη ζημία από την αγορά εισαγόμενου ρεύματος προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενο μπλακ άουτ.