Χιονισμένος ο Ψηλορείτης, με την κακοκαιρία να έχει κάνει την εμφάνιση της χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει δείξει το σκληρό της πρόσωπο, αναφέρει το ΑΠΕ.

Μέσα στα Ανώγεια μόνο βροχή, χιονόνερο και πολικό κρύο έχουν κάνει την εμφάνιση τους, ενώ το χιόνι που έχει πέσει σε πιο ψηλά σημεία της περιοχής δεν έχει δημιουργήσει προς το παρόν κανένα πρόβλημα.

Οι κτηνοτρόφοι με βάση και τα προγνωστικά της ΕΜΥ έχουν κάνει όλα τα απαραίτητα ώστε τα κοπάδια τους να είναι εξασφαλισμένα σε περίπτωση έντονου χιονιά, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου Ανωγείων αλλά και του Δήμου Μυλοποτάμου είναι σε πλήρη ετοιμότητα σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Νομού Ρεθύμνου.

Η πιο ισχυρή χιονόπτωση έχει καταγραφεί σε μεγαλύτερο ύψος από την περιοχή Στρογγυλός Αρόλιθος Ανωγείων ενώ οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί τόσο στα Ανώγεια όσο και στα χωριά Ζωνιανά, Λειβάδια, Άξος, ώστε να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ενόψει της επέλασης του «Λέανδρου» ο οποίος αναμένεται να γίνει πιο ισχυρός ως κύμα κακοκαιρίας από απόψε το βράδυ και μετά.

φωτογραφίες: cretanmagazine.gr