Έφυγε χθες το απόγευμα από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών ένας άνδρας, με καταγωγή από το Χρώμιο Κοζάνης, ο οποίος είχε νοσήσει με κορονοϊό. Ήταν τεχνολόγος βιοιατρικης στην 4η ΥΠΕ και πατέρας ενός μικρού κοριτσιού, μόλις 8 μηνών.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Δίχως να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας πριν από έναν μήνα. Τα δύο πρώτα τεστ στα οποία υποβλήθηκε βγήκαν αρνητικά. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ιδιωτική κλινική, όπου μετά από δέκα ημέρες νοσηλείας, το τρίτο τεστ για κορονοϊό βγήκε θετικό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο άτυχος άνδρας στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ πλαστικής του «Παπανικολάου» και στη συνέχεια στην Πνευμονολογική ΜΕΘ, όπου και κατέληξε το απόγευμα της Τετάρτης (30/12).

«Είναι ο 18ος υγειονομικός που χάνουμε από την πανδημία. Ακόμη 13 είναι διασωληνωμένοι. Εδώ και καιρό ζητάμε ο θάνατος των συναδέλφων μας να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα προκειμένου να αποζημιωθούν οι οικογένειες αυτών των ανθρώπων που βρίσκονται σε απόγνωση. Ακόμα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα», τόνισε στο Thestival o κ. Γιαννάκος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κατέληξε, λέγοντας: «Μιλούν για ήρωες της πανδημίας, δίχως όμως να στηρίζουν τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν».