Συναγερμός σήμανε στην ευρύτερη περιοχή των Γουρνών του δήμου Χερσονήσου στην Κρήτη καθώς οι ισχυρές καταιγίδες που σημειώνονται για μια ακόμα φορά από νωρίς το πρωί φούσκωσαν και πάλι το ποτάμι.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν τεθεί σε επιφυλακή, ενώ προβλήματα καταγράφονται σε περιοχές του οδικού δικτύου, τόσο στο Δήμο Χερσονήσου όσο και στην περιοχή του Καστελίου αναφέρει το cretalive.gr.

Πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν φόβους ότι αν τα καιρικά φαινόμενα συνεχιστούν με την ίδια ένταση ελλοχεύει σημαντικός κίνδυνος να προκληθούν και πάλι πλημμύρες στην περιοχή της Χερσονήσου, που επλήγη πρόσφατα με βιβλική καταστροφή.

Το κύμα κακοκαιρίας συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή της Κρήτης με κυριότερα χαρακτηριστικά την πτώση κεραυνών, τις έντονες καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας.

Από το πρωί καταγράφονται και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην πόλη του Ηρακλείου αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές της ενδοχώρας.

Φωτογραφίες δημοσιοποίησε στο Facebook ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος

Φουσκωμένα τα νερά του ποταμού των Γουρνών και των Γουβών αλλά και σημαντικά προβλήματα σε χωριά της δημοτικής ενότητας…

Δημοσιεύτηκε από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΓΚΟΣ στις Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020

Δήμος Μινώα: Μέσα σε 3 ώρες έπεσαν 117 χιλιοστά βροχής

Περιοχές του δήμου Μινώα χτύπησε για μια ακόμα φορά η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Κρήτη. Όπως είπε στο Livetalks ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σαμωνάκης, ήδη υπάρχουν πλημμυρισμένα σπίτια, κυρίως σε Σκλαβεροχώρι, Αρχάγγελο και λιγότερα στο Καστέλι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε 3 ώρες έπεσαν 117 χιλιοστά βροχής μετέδωσε το cretalive.gr.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμωνάκη απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στο οδικό δίκτυο, που έχει πληγεί και από την προηγούμενη κακοκαιρία. Στην περιοχή εκτός από την Πυροσβεστική και την αστυνομία, βρέθηκαν, συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου.

Ηράκλειο: Στύλος φωτισμού έπεσε σε αυτοκίνητο

Προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο έχει προκαλέσει σε περιοχές του δήμου Ηρακλείου η κακοκαιρία των τελευταίων ωρών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μαρίνο Παττακό, έκλεισαν ιρλανδικές διαβάσεις, ενώ κατολισθήσεις έχουμε σε δρόμους στις Βούτες και το Κορακοβούνι.

Στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων έπεσε στύλος φωτισμού πάνω σε δέντρο και αυτοκίνητο, ενώ στον κάμπο του Αγίου Συλλα μπήκαν νερα σε ένα σπίτι. Επίσης στην οδό Χατζηδάκη, στη συμβολή με την οδό Αριάδνης, στο κέντρο του Ηρακλείου έπεσε τμήμα μπαλκονιού, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.