Τη δική του εκδοχή έδωσε ο γιος του ιδιοκτήτη του γηροκομείου στον Άγιο Παντελεήμονα, με τα τουλάχιστον 40 κρούσματα κορονοϊού.

«Είμαστε πάνω από τριάντα χρόνια στο χώρο της τρίτης ηλικίας. Έρχονται συνέχεια και μας ελέγχουν, ειδικά τον τελευταίο μήνα. Ξαφνικά καταλάβαμε ότι μια γιαγιά και ένας παππούς είχαν πυρετό, και ο παππούς είχε χαμηλό οξυγόνο. Εμείς έχουμε θάλαμο απομόνωσης και τους πήγαμε εκεί. Τους στείλαμε στο νοσοκομείο και μάθαμε ότι είναι θετικοί», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Κάκος στο Mega.

Στη συνέχεια ο κ. Κάκος αναφέρθηκε στον υπάλληλο του γηροκομείου, ο οποίος διαπιστώθηκε πως είχε κορονοϊό: «Ξαφνικά ένας υπάλληλος μας είπε ότι φεύγει και πάει αλλού για δουλειά. Αυτό έγινε μία ή δύο ημέρες μετά τα κρούσματα.

Δεν μας είπε ότι έχει κορονοϊό και χτύπησε το τηλέφωνό μου ένα βράδυ, είναι μια κυρία από τον ΕΟΔΥ και με ρώτησε αν γνωρίζω ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι θετικός στον ιό. Δεν γνώριζα τίποτα.

Την επόμενη ημέρα έμαθα και για τον άλλο υπάλληλο. Κάναμε συμφωνία γιατροί και οικογένεια ότι αν βρεθούν ύποπτα περιστατικά να πηγαίνουν στο νοσοκομείο».

Για τις ενέργειες που έκανε το γηροκομείο, μετά τα δύο πρώτα κρούσματα στους ηλικιωμένους, ο γιος του ιδιοκτήτη είπε: «Αγοράσαμε rapid test, κάναμε σε κάποιους ασθενείς, και έβγαιναν αρνητικά. Μετά όποιον βλέπαμε ότι είχε πυρετό τους στέλναμε στο νοσοκομείο και ενημερώναμε την περιφέρεια. Την Κυριακή έγινε ιχνηλάτηση και βρέθηκαν τα κρούσματα που ξέρετε».

«Μας ζήτησαν να υπογράψουμε ότι το γηροκομείο δεν φέρει ευθύνη για κρούσμα»

Στο Mega έκανε μία καταγγελία κόρη ηλικιωμένης που διαμένει στο συγκεκριμένο γηροκομείο, λέγοντας πως η μητέρα της είναι αρνητική στον κορονοϊό, όμως το προηγούμενο Σάββατο τους ζητήθηκε να υπογράψουν ότι ο οίκος ευγηρίας δεν έχει ευθύνη αν προκύψει κάποιο κρούσμα.

«Η μητέρα μου ζει στο γηροκομείο. Είναι αρνητική από το τεστ που έγινε. Κάθε μέρα επικοινωνούσα με την προϊσταμένη, κάθε μεσημέρι, να ρωτήσω για την μητέρα μου. Πήρα και εχθές. Ρώτησα αν είναι όλα καλά και μου είπαν ότι όλα ήταν καλά.

Το βράδυ δεν είχαμε ειδήσεις. Το πρωί δεν είχα ρεύμα, δεν είχα μάθει τίποτα. Σήμερα στις 12 και μισή επικοινώνησε η κόρη μου με το γηροκομείο για άλλο θέμα, και έτσι ενημερωθήκαμε», εξήγησε η γυναίκα.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το Σάββατο μας έστειλαν χαρτί να υπογράψουμε, ότι σε περίπτωση κορονοϊού και αν προκύψει κρούσμα, δεν φέρει το γηροκομείο καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι είναι συνέχεια της σύμβασης που έχουμε υπογράψει, και ότι τους το σύστησε να το κάνουν ο ΕΟΔΥ. Μου είπαν ακόμα ότι ο νοσηλευτής που βρέθηκε θετικός δούλευε βράδυ, και δούλευε με 4 μάσκες και 3 γάντια».

Αναφερόμενος στην καταγγελία κόρης ηλικιωμένης που διαμένει στη μονάδα, ότι έλαβε το Σάββατο χαρτί από το γηροκομείο που ανέφερε ότι το γηροκομείο δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορονοϊού, ο κ. Κάκος είπε ότι: «δεν της ζητήσαμε χαρτί για τον κορονοϊό.

Ζητήσαμε χαρτί για κάθε αρρώστια. Είπαμε ότι δεν είμαστε νοσοκομείο, είμαστε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Δεν το ξέραμε για τον κορονοϊό όταν στείλαμε το χαρτί».