Μείζονα ερωτήματα τόσο για τον τρόπο λειτουργίας της δομής όσο και για την τήρηση των πρωτοκόλλων σε αυτή δημιουργούν τα 32 κρούσματα στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

«Άργησαν να βρουν το πρώτο θετικό κρούσμα. Γι’ αυτό τα πρωτόκολλα στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουν πιο πυκνή περιοδικότητα ελέγχων για κορωνοϊό» σημείωσε, λέγοντας πως οι εργαζόμενοι σε τέτοιες δομές θα έπρεπε να κάνουν τεστ κορωνοϊό κάθε εβδομάδα» είπε μιλώντας στο Mega ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέλιος Προσαλίκας.

Σύμφωνα με τον κ. Προσαλίκα στην εν λόγω δομή τελευταία φορά διενεργήθηκαν τεστ στους εργαζόμενους τον Αύγουστο.  «Εάν είχαν κάνει τεστ 10-15 Σεπτεμβρίου θα είχαν βρει περισσότερα κρούσματα» υπογράμμισε.

«Με σοκάρει ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων. Δε μπορεί να είναι όλα τα κρούσματα ασυμπτωματικά. Εάν είναι, οι ευθύνες της διοίκησης είναι λιγότερες. Δεν πιστεύω όμως ότι είναι όλοι ασυμπτωματικοί» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Προσαλίκα υπάρχει επιμερισμός ευθυνών, τόσο μεταξύ δομών και συγγενών, καθώς όπως είπε, οι δεύτεροι αναζητούν «φθηνές μονάδες» για να προσέχουν τους συγγενείς τους.

Δείτε το βίντεο: