Σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρία που καλούν καλούν τα καλλιτεχνικά σωματεία την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στις 12.00 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας μετά και την ανακοίνωση της κυβέρνησης για αναστολή των παραστάσεων και σε ανοιχτούς χώρους στην Αττική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών μετά την ακύρωση της συνάντησης εργασίας μεταξύ του προεδρείου του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και της Γενικής Γραμματέως Εργασίας, και παρά τις συνεχείς πιέσεις δεν έχει καθοριστεί νέο ραντεβού.

#Συγκέντρωση#ΥπουργείοΕργασίαςΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:Παρά το ότι την Τρίτη, μετά την ακύρωση του ραντεβού με την Γραμματέα του…

Δημοσιεύτηκε από ΣΕΗ – HAU, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών – Hellenic Actors Union στις Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Χθες η υπουργός Λίνα Μενδώνη απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ιω. Δελή, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, είπε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία, προσκειμένου να εξευρεθεί λύση οικονομικής στήριξης των επαγγελματιών από επλήγησαν από ακυρώσεις ζωντανού θεάματος και ακροάματος. Αφορμή για την ερώτηση του κ. Δελή υπήρξε η ακύρωση εκδηλώσεων που οργάνωσαν περιφέρειες, οι οποίες είχαν χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως ανέφερε η κ. Μενδώνη, το υπουργείο Πολιτισμού διέθεσε 1,45 εκατ. ευρώ στις περιφέρειες για τη διοργάνωση συναυλιών και τη στήριξη μουσικών, χωρίς ωστόσο να έχει εμπλοκή στη διοργάνωση των εκδηλώσεων και την κατάρτιση των σχετικών συμβάσεων. Οι τυχόν ακυρώσεις βαρύνουν αποκλειστικά τους φορείς που διοργάνωσαν τις εκδηλώσεις, και είναι οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν για τυχόν αποζημίωση των καλλιτεχνών. «Εμείς βρισκόμαστε σε μία επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να εξευρεθεί λύση οικονομικής στήριξης των επαγγελματιών που επλήγησαν από ακυρώσεις ζωντανού θεάματος και ακροάματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι δυνατόν να αποζημιωθούν από το ΥΠΠΟ, οι εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν με ευθύνη άλλων», σημείωσε.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

TAGS