Το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε ευρωπαϊκά κονδύλια, για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού σε μονάδες υγείας της περιοχής για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό υγείας που θα προσληφθεί, θα ενταχθεί στο εθνικό σχέδιο του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στην Κεντρική Μακεδονία ενώ θα ενισχυθούν μονάδες της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας, των νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας και φορέων, όπως το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΠΥΥ κ.ά.

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι με τις προσλήψεις που θα γίνουν θα θωρακιστεί καλύτερα το υγειονομικό σύστημα και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επανέλαβε ότι είναι απαραίτητη η τήρηση των μέτρων προστασίας και των κανόνων υγιεινής από όλους, ώστε να μη φτάσει στα όριά του το σύστημα υγείας και να περιοριστούν οι επιπτώσεις του κορονοϊού στη δημόσια υγεία.

Το προσωπικό αναμένεται να καλύψει ανάγκες σε ειδικές κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, στην εφαρμογή των πρωτοκόλλων διαλογής, έγκαιρης ανίχνευσης και διαχείρισης ενδεχόμενων κρουσμάτων κορονοϊού, στην εξυπηρέτηση των ασθενών με χρόνια νοσήματα ή οξεία νόσο που δεν αφορά μόνο σε λοίμωξη του αναπνευστικού καθώς και στην αναπλήρωση προσωπικού σε περιπτώσεις άσκησης δικαιώματος άδειας ειδικού σκοπού, σε περιπτώσεις καραντίνας και για την αποτροπή της επαγγελματικής εξουθένωσης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.