Το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης επέλεξαν οι πολίτες για τη βόλτα τους την περασμένη Κυριακή, με καλοκαιρία και άρση περιοριστικών μέτρων στο φόντο, και μετά τον περίπατό τους οι υπάλληλοι της  αντιδημαρχίας Καθαριότητας του δήμου μάζεψαν τετρακόσιες μεγάλες σακούλες με σκουπίδια.

Σκουπίδια παρατημένα σε παγκάκια και πεζούλια, μπουκάλια από νερό και κουτάκια αναψυκτικού πεταμένα στα πάρκα του παραλιακού μετώπου, είναι η εικόνα τα τελευταία 24ωρα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, γεγονός που οδήγησε την αντιδημαρχία Καθαριότητας στην απόφαση να ενισχύσει την καθαριότητα με επιπλέον προσωπικό. Κάθε τρεις ώρες ένα τρίκυκλο, με δύο υπαλλήλους, κυκλοφορεί κατά μήκος του παραλιακού μετώπου για να αδειάζει τα καλαθάκια και παράλληλα να μαζεύει τα «ίχνη» που αφήνουν πίσω τους μικροί και μεγαλύτερη σε ηλικία δημότες.

Εκτός από τις 400 σακούλες με σκουπίδια που συγκεντρώθηκαν από τον καθαρισμό της Νέας Παραλίας μόνο κατά τη διάρκεια της περασμένης Κυριακής, ιδιαίτερα μεγάλος είναι ο όγκος των απορριμμάτων που μαζεύτηκε και τις επόμενες ημέρες, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην αφήνουν τα σκουπίδια «δεξιά κι αριστερά» καθώς υπάρχουν καλαθάκια διάσπαρτα στην παραλία. «Λόγω της μεγάλης προσέλευσης των πολιτών ενισχύσαμε τις τελευταίες ώρες το προσωπικό. Πέρα από το καθορισμένο μας πρόγραμμα, ένα τρίκυκλο με δύο ανθρώπους της αντιδημαρχίας Καθαριότητας βγαίνει στην παραλία ανά τρίωρο για να μαζεύει τα σκουπίδια. Ωστόσο, οι δημότες δεν πρέπει να αφήνουν τα σκουπίδια τους όπου σταθούν κι όπου βρεθούν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ζεϊμπέκης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, την περασμένη Κυριακή, στις 10 το βράδυ, οι υπάλληλοι της Καθαριότητας μάζεψαν τα σκουπίδια από τον χώρο της παραλίας, ωστόσο δύο ώρες αργότερα, κατά τη διάρκεια νέου ελέγχου, τα παγκάκια και τα πεζουλάκια ήταν και πάλι γεμάτα από φαγητά, κουτάκια μπύρες και αναψυκτικά.