Καταδίκασε την πράξη του ιερέα στο Κουκάκι ο οποίος κοινώνησε πιστούς από την πίσω πόρτα της εκκλησίας, την Κυριακή των Βαΐων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο Σεβασμιώτατος είπε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες διαχρονικά για το ποιοι και πως μπορούν να κοινωνήσουν, λέγοντας ότι είναι όσοι συμμετέχουν στην λειτουργία και στο τέλος αυτής λαμβάνουν την Θεία Μετάληψη ή είναι κλινήρεις κατ΄ οίκον και τους οποίους μπορεί να επισκεφθεί ο ιερέας για να τους κοινωνήσει.

Ο Μητροπολίτης τόνισε προς όλους ότι είναι σαφές ότι οι περιορισμοί αφορούν την αποτροπή εξάπλωσης της επιδημίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι υπο διωγμόν η Εκκλησία, αλλά ο κορονοϊός, επαναλαμβάνοντας την θέση της Εκκλησίας ότι δεν τίθεται υπό συζήτηση ότι έχει να κάνει με την Θεία Μετάληψη.

Σε ότι αφορά τους κλειστούς ναούς, ο κ. Ιερόθεος είπε ότι αποτελούν πληγή για τους κληρικούς και τους πιστούς, προτρέποντας όλους να προσευχηθούν από τα σπίτια τους.