Έκκληση στους πολίτες να μείνουν σπίτι και να μείνουν ασφαλείς απευθύνει ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, μετά και τις νέες ουρές που σχηματίστηκαν και σήμερα στις τράπεζες, παρά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Εμείς εγκαίρως κάναμε αυτό που ήταν αναγκαίο, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών εκδόθηκε παράταση εξόφλησης οφειλών για ηλικιωμένους και πολίτες με αναπηρία άνω του 80% για να μη συμβεί αυτό, τόνισε.

Δίνουμε μία καθημερινή μάχη, όλες οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, οι ΔΟΥ, τα τελωνεία, για να μπορέσει να λειτουργήσει η οικονομία και να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες, είπε στην ΕΡΤ ο κ. Πιτσιλής.

«Έχει μεγάλη σημασία όλοι να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και να αλλάξουμε τις συνήθειές μας» πρόσθεσε. Αυτό που ήταν ευχάριστη βόλτα στη γειτονιά, να πάμε από τον λογιστή και μετά στην τράπεζα, σήμερα είναι επικίνδυνο για εμάς, για τα παιδιά μας, για τους οικείους μας, είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως έχει μεγάλη σημασία να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για την προστασία και την ασφάλειά μας.

«Κάνουμε έκκληση, μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς» τόνισε, «πάρα πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν πλέον από την ασφάλεια του σπιτιού μας», ενώ σε ερώτηση για πιθανή αντιμετώπιση του θέματος των προμηθειών στις τράπεζες, είπε πως το θέμα είναι να ενισχύσουμε τα εναλλακτικά δίκτυα, που δεν έχουν προμήθεια για τον πολίτη, όχι να μειώσουμε την προμήθεια στα γκισέ. 

«Όλοι θέλουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, η τεχνολογία προτείνει ήδη λύσεις» πρόσθεσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Έχει σημασία, επισήμανε, τα νεότερα μέλη των οικογενειών να βοηθήσουν τους πιο μεγάλους να εξοικειωθούν με την τεχνολογία. «Είναι αναγκαίο να αλλάξουμε συνήθειες, να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία. Ζούμε έκτακτες καταστάσεις αλλά κάποιες θετικές αλλαγές καλό είναι να είναι μόνιμες» κατέληξε.