Απομακρύνει η Τουρκία τους πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν σταλεί στα σύνορα με την Ελλάδα, στην Αδριανούπολη, περιμένοντας να περάσουν σε ελληνικό έδαφος μετά την απόφαση της Άγκυρας να μην σταματά όσους ήθελαν να φύγουν για την Ευρώπη.

Πλέον, όπως γράφει η ιστοσελίδα bianet, οι πρόσφυγες μεταφέρονται με λεωφορεία σε άλλες πόλεις, καθώς η συνοριακή πόλη Παζάρ Κουλέ έκλεισε λόγω κορονοϊού.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα εκπρόσωπος του Migrant Solidarity Network υπογράμμισε πως οι πρόσφυγες είναι ευάλωτοι στον ιό και κάλεσε τις αρχές να λάβουν μέτρα το συντομότερο δυνατό.

Υπάρχουν επίσης πρόσφυγες, συνεχίζει το δημοσίευμα, που περιμένουν στον σταθμό λεωφορείων Esenler της Κωνσταντινούπολης για να μεταβούν στην Αδριανούπολη, οι οποίοι αποκλείστηκαν εκεί καθώς άρχισαν να φτάνουν εκείνοι που απομακρύνθηκαν από το Παζάρ Κουλέ. 

«Οι άνθρωποι που περιμένουν νέα από την Αδριανούπολη ή δεν έχουν πού να πάνε επειδή δεν έχουν λεφτά περιμένουν στο Esenler. Η δημοτική αρχή της Κωνσταντινούπολης και ΜΚΟ αγόρασαν εισιτήρια για εκείνους ώστε να πάνε όπου θέλουν. Αλλά τώρα το συνοριακό πέρασμα έκλεισε και οι πρόσφυγες μεταφέρονται σε διαφορετικά μέρη της Τουρκίας. Νομίζω αυτό θα συνεχιστεί για όσους παραμένουν στην Αδριανούπολη« εκτίμησε ο εκπρόσωπος.

«Οι πρόσφυγες χρειάζονται ένα μέρος για να μείνουν και όλοι τώρα δυστυχώς επικεντρώνονται στον ιό. Η οδηγία είναι οι πολίτες να μένουν σπίτι τους αλλά οι πρόσφυγες δεν έχουν κάνει ούτε μία εξέταση» πρόσθεσε.