Ξεκινούν τα δρομολόγια των λεωφορείων για τους «εξόριστους» μαθητές της Κισάμου

Από αύριο ξεκινούν και επίσημα τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ


ΕΛΛΑΔΑ
16:18
10/12/2019
Ξεκινούν τα δρομολόγια των λεωφορείων για τους «εξόριστους» μαθητές της Κισάμου
loading

Το πρώτο βήμα έγινε για τη διευκόλυνση των μαθητών της Κισάμου.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Από αύριο, Τετάρτη ξεκινούν και επίσημα τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ για τους μαθητές των χωριών της Κισάμου που φοιτούν στα ΕΠΑΛ και ΓΕΛ και τα σχολεία τους κρίθηκαν ως σεισμόπληκτα.

Οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων συστεγάζονται με τα Γυμνάσια της Κισάμου και οι βάρδιες τους θα είναι απογευματινές (14:00-19:40), αφού οι πρωινές ανήκουν στα παιδιά του Γυμνασίου.

Τα δρομολόγια, σε πρώτη φάση, θα πραγματοποιούνται μόνο για τα μαθήματα των παιδιών και όχι για τα εργαστήρια τους και για τη μεταφορά τους, πιθανότατα στον Ταυρωνίτη (που αποτέλεσε μια βασική επιλογή).

Όπως είχε δηλώσει ωστόσο και ο Δήμαρχος Κισάμου, Γιώργος Μυλωνάκης στο περιθώριο των επαφών με τον υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη το Σάββατο στην Κίσαμο, αναζητείται μια άλλη λύση για τη στέγαση των παιδιών (εντός της Κισάμου), ώστε εκεί να κάνουν τα εργαστήρια τους και να μη χρειαστεί να πηγαίνουν σε υποδομές άλλου Δήμου.

Τα δρομολόγια αυτά των λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών θα ισχύσουν έως ότου τοποθετηθούν οι προκάτ αίθουσες στο οικόπεδο που θα παραχωρήσει η Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και που όπως είπε ο Βασίλης Διγαλάκης αναμένεται να γίνει μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο του 2020.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει