Όλα τα παιδιά που πληρούν τα κριτήρια θα γίνουν δεκτά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών. Για το θέμα παρενέβη τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Μιχελάκης, λέγοντας:

«Είναι μια προσπάθεια που έκαναν συνολικά τα εμπλεκόμενα υπουργεία. Μιλάω δηλαδή για το υπουργείο Εργασίας, για το υπουργείο Ανάπτυξης, για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όλα αυτά τα υπουργεία μπόρεσαν τελικά και έλυσαν το πρόβλημα. Θεωρώ ότι σχεδόν κανένα παιδί δεν θα μείνει έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Και πρόσθεσε: «Πέρα από το πρόγραμμα που γνωρίζουμε, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε 15 εκατομμύρια ευρώ και άλλα 15 εκατομμύρια ευρώ το υπουργείο Εργασίας. Τα χρήματα αυτά έδωσαν ουσιαστικά τη λύση».

Για το θέμα μίλησε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης ο οποίος τόνισε: «Είναι η πρώτη βραδιά που κοιμηθήκαμε λίγο καλύτερα από το προηγούμενο διάστημα. Θέλω να ευχαριστήσω τους υπουργούς όμως υπολείπονται περίπου 2.500 παιδιά και γι’ αυτό θα ήταν κρίμα να μην μπουν κι αυτά». Ο κ. Μιχελάκης πάντως εμφανίστηκε σχεδόν σίγουρος ότι θα βρεθεί η λύση και για αυτά τα παιδιά.