Από ασφυξία προήλθε ο θάνατος του μόλις 2,5 ετών αγοριού, τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Ίλιον, όταν παγιδεύτηκε σε αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού των γονιών του. Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή για την τραγική υπόθεση που παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, το παιδί παγιδεύτηκε σε περιβάλλον με έλλειψη οξυγόνου.

Ο μικρός, μπαίνοντας στον αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού, δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και δεν είχε οξυγόνο. «Αιτία θανάτου ήταν ευρήματα μακροσκοπικά που είναι αποτέλεσμα ασφυκτικού μηχανισμού θανάτου», δήλωσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Μάλιστα, ο ιατροδικαστής εκτιμά πως κάποιες εκδορές που υπήρχαν στο μέτωπο του παιδιού οφείλονται στις αρχικές προσπάθειές του να απεγκλωβιστεί μόλις έκλεισε το στρώμα πάνω του.

«Το παιδί ανακάλυψε μια νέα κρυψώνα; Ένα νέο είδος παιχνιδιού; Πάρα πολλά βράδια σηκωνόταν… Πού τον έχανες πού τον έβρισκες στην κρεβατοκάμαρα ή στον αδερφάκο του δίπλα στην κούνια του κάτω στη μοκέτα ή μέσα στην κούνια έμπαινε… Πολύ ζωηρό παιδάκι. Να είναι καλά εκεί που είναι», δήλωσε στην κάμερα ο πατέρας του.

Παράλληλα, ζήτησε στην κηδεία του αντί στεφάνων να δοθούν τα χρήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού, παρόλο που τον Σεπτέμβριο υπήρχε καταγγελία στον Οργανισμό για παραμέληση του παιδιού.

Η νεκρόσιμος ακολουθία του αγοριού θα γίνει στην Πέμπτη στις 10:00 το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδάκι μπήκε το βράδυ στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού, χωρίς να το αντιληφθούν οι γονείς. Στις 05:00 το πρωί που ξύπνησε η μητέρα δεν είδε το παιδί, το αναζήτησε, αλλά όταν το βρήκε ήταν αργά. Αμέσως μεταφέρθηκε σε κλινική, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος των γονέων με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, η οποία και του εστάλη προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία της υπόθεσης. Επίσης, με εντολή εισαγγελέα διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι.