Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο μετά την ανείπωτη τραγωδία στο Ίλιον με ένα αγόρι μόλις 2,5 ετών να βρίσκει ασφυκτικό τον θάνατο στο σπίτι του στο Ίλιον όταν παγιδεύτηκε σε αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού μέσα στο σπίτι του.

Οι γονείς του άτυχου παιδιού το μετέφεραν στη Γενική Κλινική Ταξιάρχαι, ωστόσο, ήταν ήδη αργά και ο μικρός ήταν νεκρός.

Σήμερα θα γίνει η νεκροτομή από τον ιατροδικαστή που θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου του μικρού αγοριού.

Οι γονείς του παιδιού μετά τις καταθέσεις τους αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την περιγραφή του πατέρα του παιδιού, το αγόρι φαίνεται πως είχε αντιληφθεί ότι υπήρχε αυτός ο μηχανισμός στο κρεβάτι, ενώ οι γονείς του έκαναν γενική καθαριότητα στο σπίτι. Ο πατέρας είχε αφήσει σηκωμένο τον μηχανισμό προκειμένου να διευκολύνει τη μητέρα να τακτοποιήσει πράγματα στον αποθηκευτικό χώρο, ωστόσο κάποια στιγμή στη διάρκεια της νύχτας, το αγοράκι που σύμφωνα με τον πατέρα του, κοιμόταν με τους γονείς του, σηκώθηκε και πήγε να παίξει ξανά.

Το αγοράκι φαίνεται πως τράβηξε ένα λουρί του μηχανισμού με αποτέλεσμα να κλείσει το κρεβάτι και το παιδί να παγιδευτεί. Οι γονείς αντιλήφθηκαν την τραγωδία, όταν η μητέρα σηκώθηκε στις πέντε το πρωί για να ταΐσει το μικρότερο παιδάκι της.

«Του έκανα μαλάξεις αλλά ήταν ήδη αργά»

Ο πατέρας του αδικοχαμένου αγοριού μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Open και περιέγραψε τις δραματικές ώρες της οικογένειας.

«Χθες το πρωί έκανε η μαμά του δουλειές, γενική στο σπίτι. Έχουμε μια κρεβατοκάμαρα, εννοώ το κρεβάτι, εκ των οποίων είναι με μηχανισμό, με αποθηκευτικό χώρο. Είχαμε ανοίξει όλο το στρώμα με το μηχανισμό όρθιο και ο μικρούλης ανακάλυψε αυτή την καβάντζα, αυτή την κρυψώνα.

Έμπαινε όλο μέσα, τον έβγαζε η μάνα του έξω, το είχε παιχνίδι. Καινούριος χώρος τώρα... Κατά τις 7-8 πέσαμε για ύπνο στο σαλόνι. Πήραμε μαζί τον μικρούλη, γιατί είδαμε τηλεόραση, θα μας έπαιρνε ο ύπνος.

Έκτοτε, 5 η ώρα, η μαμά του ξύπνησε για να δώσει γαλατάκι στο άλλο παιδάκι», αναφέρει ο πατέρας. Και συνεχίζει: «Λοιπόν, κάνει ένα έτσι δίπλα της, δεν είναι το παιδάκι. Ψάχνει, σηκώθηκε, κάπου πήγε. Ψάχνει στο σπίτι. Δεν το βρίσκει το παιδάκι. Το κρεβάτι κλειστό. Λέει “τι είναι;” Μπήκε τώρα εδώ πέρα;”. Το σηκώνει και το παιδάκι μου είναι από κάτω νεκρό. Του έκανα μαλάξεις, του έκανα το φιλί της ζωής, τίποτα. Σφήνωσε ο μηχανισμός του κρεβατιού με τις τάβλες και τον έκαναν σάντουιτς τα πράγματα πάνω» ανέφερε.

«Ήξερα ότι στο μικρό αρέσει να κρύβεται εκεί»

Τα πρώτα λόγια της μητέρας στους αστυνομικούς έβγαλε στο φως το κεντρικό δελτίο του Alpha. «Έκανα όλη την ημέρα γενική γενική καθαριότητα και τελείωσα το βράδυ. Ήμουν κατάκοπη και ήμουν έτοιμη να κοιμηθώ με το σύζυγό μου και τον γιο μας. Το κρεβάτι το είχα αφήσει μισάνοιχτο για να αποθηκεύσω πράγματα. Ήξερα ότι στο μικρό αρέσει να κρύβεται εκεί. Κάποια στιγμή ξύπνησα και είδα ότι το παιδί δεν κοιμόταν δίπλα. Άρχισα να το ψάχνω και το βρήκα στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού» ανέφερε.

Αποκάλυψη-σοκ από το Χαμόγελο του Παιδιού για την τραγωδία με το 2,5 ετών αγοράκι: Είχαμε δεχθεί καταγγελία για παραμέληση

Ωστόσο τα δεδομένα που δημιουργούν ένα μυστήριο στην οικογενειακή τραγωδία ήρθαν με την ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού σύμφωνα με την οποία ο φορέας είχε δεχθεί καταγγελία, στις 4 Σεπτεμβρίου που αφορούσε «σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την τραγική ανακοίνωση του θανάτου ενός αγοριού 2,5 ετών στο Ίλιον, Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώνει ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας.

Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Για άλλη μια φορά, Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

Το Χαμόγελο του Παιδιού έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

Το Χαμόγελο του Παιδιού έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 800 παιδιά θύματα παραμέλησης / κακοποίησης  κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της παραμέλησης / κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού καλεί τους πολίτες να σπάνε τη σιωπή τους όταν αντιλαμβάνονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει».

Τι απαντά ο πατέρας για την καταγγελία στο «Χαμόγελο»

Ο ίδιος ο πατέρας αναφέρθηκε και στην καταγγελία για παραμέληση που έγινε στο Χαμόγελο του Παιδιού, λέγοντας ότι ήρθαν από την Πρόνοια και είδαν την οικογένεια και τα παιδάκια του και πως του είπαν: «πες ότι το ραντεβού μας δεν έγινε ποτέ. Είναι απλά καταγγελία που δεν έχει ισχύ».