Μία τραγωδία που σόκαρε όλο το πανελλήνιο εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου στο Ίλιον με ένα παιδάκι 2,5 ετών να πεθαίνει στο πλαίσιο – όπως όλα δείχνουν – ενός παιχνιδιού.

Ένα παιδί βρήκε τραγικό θάνατο από ασφυξία όταν μπήκε σε χώρο αποθήκευσης ρούχων κάτω από κρεβάτι και όπως φαίνεται παγιδεύτηκε εκεί για ώρες μέχρι που το βρήκε η μητέρα του όταν ξύπνησε για να ταΐσει το μικρό του αδελφάκι.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου αγοριού μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Open και περιέγραψε τις δραματικές ώρες της οικογένειας.

«Χθες το πρωί έκανε η μαμά του δουλειές, γενική στο σπίτι. Έχουμε μια κρεβατοκάμαρα, εννοώ το κρεβάτι, εκ των οποίων είναι με μηχανισμό, με αποθηκευτικό χώρο. Είχαμε ανοίξει όλο το στρώμα με το μηχανισμό όρθιο και ο μικρούλης ανακάλυψε αυτή την καβάντζα, αυτή την κρυψώνα.

Έμπαινε όλο μέσα, τον έβγαζε η μάνα του έξω, το είχε παιχνίδι. Καινούριος χώρος τώρα... Κατά τις 7-8 πέσαμε για ύπνο στο σαλόνι. Πήραμε μαζί τον μικρούλη, γιατί είδαμε τηλεόραση, θα μας έπαιρνε ο ύπνος.

Έκτοτε, 5 η ώρα, η μαμά του ξύπνησε για να δώσει γαλατάκι στο άλλο παιδάκι», αναφέρει ο πατέρας. Και συνεχίζει: «Λοιπόν, κάνει ένα έτσι δίπλα της, δεν είναι το παιδάκι. Ψάχνει, σηκώθηκε, κάπου πήγε. Ψάχνει στο σπίτι. Δεν το βρίσκει το παιδάκι. Το κρεβάτι κλειστό. Λέει “τι είναι;” Μπήκε τώρα εδώ πέρα;”. Το σηκώνει και το παιδάκι μου είναι από κάτω νεκρό. Του έκανα μαλάξεις, του έκανα το φιλί της ζωής, τίποτα. Σφήνωσε ο μηχανισμός του κρεβατιού με τις τάβλες και τον έκαναν σάντουιτς τα πράγματα πάνω» ανέφερε.

Ο ίδιος ο πατέρας αναφέρθηκε και στην καταγγελία για παραμέληση που έγινε στο Χαμόγελο του Παιδού, λέγοντας ότι ήρθαν από την Πρόνοια και είδαν την οικογένεια και τα παιδάκια του και πως του είπαν: «πες ότι το ραντεβού μας δεν έγινε ποτέ. Είναι απλά καταγγελία που δεν έχει ισχύ».

«Ήξερα ότι στο μικρό αρέσει να κρύβεται εκεί»

Τα πρώτα λόγια της μητέρας στους αστυνομικούς έβγαλε στο φως το κεντρικό δελτίο του Alpha. «Έκανα όλη την ημέρα γενική γενική καθαριότητα και τελείωσα το βράδυ. Ήμουν κατάκοπη και ήμουν έτοιμη να κοιμηθώ με το σύζυγό μου και τον γιο μας. Το κρεβάτι το είχα αφήσει μισάνοιχτο για να αποθηκεύσω πράγματα. Ήξερα ότι στο μικρό αρέσει να κρύβεται εκεί. Κάποια στιγμή ξύπνησα και είδα ότι το παιδί δεν κοιμόταν δίπλα. Άρχισα να το ψάχνω και το βρήκα στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού» ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση θα σχηματιστεί δικογραφία.