Σήμερα 3 Δεκεμβρίου βγήκε το πόρισμα του ιατροδικαστή για την τραγωδία στο Ίλιον, όπου ένα αγοράκι 2,5 ετών εγκλωβίστηκε σε αποθηκευτικό χώρο κάτω από κρεβάτι και πέθανε.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, οι ιατροδικαστές Χριστίνα Τσακωνά και Νίκος Καλογριάς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του παιδιού ήταν ασφυκτικός, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο το αρχικό σενάριο ότι το αγοράκι πέθανε από ασφυξία.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών, βρέθηκαν εκδορές και εκχυμώσεις στο μέτωπο του μικρού που σημαίνει ότι προσπάθησε να απεγκλωβιστεί.

Για τον θάνατο του 2,5 ετών παιδιού τους μίλησαν συγκλονισμένοι ο πατέρας και η μητέρα που το αντίκρισαν νεκρό στο σπίτι τους στο Ίλιον μέσα στον αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού.

Συγκλονίζει ο πατέρας: βρήκα το παιδί μου νεκρό, σκασμένο με ανοιχτό το στόμα και τα μάτια

Μιλώντας στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», o πατέρας περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βίωσε και βιώνει. Επεσήμανε μάλιστα πως αποφάσισε να προβεί σε δηλώσεις με στόχο να δώσει τέλος στις ανακρίβειες που, όπως τόνισε, έχουν αναπαραχθεί, την ώρα που ο ίδιος και η σύζυγός του θρηνούν τον χαμό του παιδιού τους.

Φέρνοντας στο μυαλό του τη μοιραία εκείνη Κυριακή είπε πως η σύζυγός του καθάριζε το σπίτι τους, ενώ το αγοράκι τους βρισκόταν μαζί της και κρυβόταν στον αποθηκευτικό χώρο, κάτω από το κρεβάτι τους κάτι το οποίο έβλεπε ως παιχνίδι.

«Το απόγευμα πέσαμε για ύπνο. Το παιδί κοιμόταν πολλές φορές μαζί μας στο σαλόνι, παρά το γεγονός ότι εμείς το κοιμίζαμε στην κρεβατοκάμαρά μας για να μην το ξυπνάει το αδελφάκι του τις νύχτες. Στις 05:00 το πρωί η σύζυγός μου σηκώθηκε να ταΐσει το μικρότερο παιδί μας. Δεν τον βρήκε δίπλα της, αλλά δεν ανησύχησε γιατί πολλές φορές ξυπνούσε μέσα στη νύχτα και είτε πήγαινε στην κρεβατοκάμαρα να κοιμηθεί, είτε στο δωμάτιο μαζί με το αδελφάκι του» ανέφερε.

Λίγα λεπτά αργότερα, τρομαγμένη καθώς δεν έβρισκε το παιδί, η μητέρα ξύπνησε τον σύζυγό της καθώς αμέσως της ήρθε στο μυαλό ο αποθηκευτικός χώρος του κρεβατιού όπου τελικά βρισκόταν χωρίς τις αισθήσεις του το παιδί.

«Σήκωσα τον μηχανισμό και βρήκα το παιδί μου νεκρό, σκασμένο με ανοιχτό το στόμα και τα μάτια. Η γυναίκα μου άρχισε να ουρλιάζει, την άκουσε όλη η γειτονιά. Του κάναμε τεχνητή αναπνοή, προσπάθησα να ακούσω την καρδούλα του, αλλά δεν άκουγα τίποτα. Ντύθηκα αμέσως. Το πήρα και πήγαμε στην κλινική που βρίσκεται κοντά στο σπίτι μας για να μη χάσω χρόνο, πηγαίνοντάς το στο Παίδων. Εκεί μας είπαν ότι είναι νεκρό» είπε ο πατέρας.

Το χρονικό του θανάτου του 2,5 ετών παιδιού στο Ίλιον

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ1, η μητέρα τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, περίπου στις 06:00 πήγε στο νοσοκομείο Ταξιάρχαι, με το αγοράκι της νεκρό. Εκεί, σοκαρισμένη προσπαθούσε να εξηγήσει στους γιατρούς τι συνέβη.

Οι γιατροί προσπάθησαν να σώσουν το παιδί αλλά ήταν ήδη αργά, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενώ ως πιθανή αιτία αναφέρθηκε η ασφυξία.

Μία γυναίκα που μένει στην ίδια πολυκατοικία μίλησε στην ΕΡΤ1 για τις δραματικές ώρες που έζησε η οικογένεια το μοιραίο πρωινό. Η γειτόνισσα της οικογένειας ανέφερε ότι περίπου στις 05:15 άκουσε τη μητέρα του παιδιού να ουρλιάζει και να φωνάζει: «το παιδί, το παιδί».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, η γυναίκα ίσως το έλεγε στον άντρα της, ο οποίος της είπε: «ηρέμησε». Αργότερα, η γυναίκα ανέφερε ότι άκουσε ήχους σαν παλαμάκια… σαν χαστούκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, που επικαλείται τόσο η ΕΡΤ1 όσο και το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το παιδάκι πιθανόν κλείστηκε σε αποθηκευτικό χώρο κάτω από κρεβάτι με αποτέλεσμα να παγιδευτεί εκεί μέσα όλο το βράδυ.