Αποζημίωση ύψους 2.796.000 ευρώ ζητά η οικογένεια του παρουσιαστή Κωνσταντίνου Αγγελίδη για το τροχαίο ατύχημα που είχε τα Χριστούγεννα του 2017, όταν η μηχανή στην οποία επέβαινε συγκρούστηκε με λεωφορείο στη Βουλιαγμένης.

Στην αγωγή που συζητήθηκε σήμερα στο δικαστήριο, η οικογένεια του παρουσιαστή ζητά χρηματική αποζημίωση από τον οδηγό του λεωφορείου και την εταιρεία του, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Star, καθώς όπως αναφέρει «υφίσταται αποκλειστική υπαιτιότητα του εναγόμενου οδηγού του προπορευόμενου λεωφορείου, ο οποίος κατά παράβαση του Κ.Ο.Κ. όλως αιφνιδίως διενήργησε απότομο ελιγμό προς τα αριστερά φράσσοντας την πορεία της μοτοσικλέτας του ενάγοντος».

O Κωνσταντίνος Αγγελίδης περιγράφει πώς είναι η κατάστασή του σήμερα, δύο χρόνια μετά το σοκαριστικό τροχαίο, στις 16 σελίδες της αγωγής. «Σε γενικές γραμμές έχω γίνει φυτό. Αδυνατώ να σταθώ όρθιος χωρίς υποβοήθηση, να περπατήσω και να κινήσω το αριστερό μου χέρι. Έχω πλήρη αδυναμία επικοινωνίας εκτός από την ανταπόκρισή μου σε κάποια νεύματα από οικεία πρόσωπα. Δεν μπορώ να μιλήσω, δεν μπορώ να τραφώ. Έχω υποστεί μόνιμη αναπηρία, δηλαδή έχω καταστεί τετραπληγικός. Δε θα μπορέσω ποτέ ξανά να έχω ομαλή κοινωνική και οικογενειακή ζωή. Δε θα μπορέσω ξανά να έχω κανονική επικοινωνία με το παιδί μου και ουσιαστική επικοινωνία με τη σύζυγό μου. Δε θα μπορέσω να έχω ξανά επαγγελματική εξέλιξη».

Άγης Τάτσης: Πολύ δύσκολη η κλινική του κατάσταση

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας Αγγελίδη Άγης Τάτσης, τονίζοντας πως «με τόσο βίαιο τρόπο σταμάτησε το νήμα της εξέλιξης ενός τόσο νέου ανθρώπου. Δεν θα μπορέσει να δουλέψει ξανά, δεν θα μπορέσει να συνεισφέρει ξανά στην οικογένειά του, να σταθεί ως στοργικός πατέρας, που ήταν, στο ανήλικο παιδί του».

«Αυτά πρέπει κάπως να προσπαθήσουμε να τα αποτυπώσουμε σε ένα δικόγραφο, αν και κανένα δικόγραφο δεν μπορεί να αποτυπώσει τον ψυχικό πόνο που νιώθουν οι οικείοι του. Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την καταστροφή που συνέβη στην οικογένειά του, αν και κάτι τέτοιο δεν γίνεται».

Ο κ. Τάτσης χαρακτήρισε την κλινική κατάσταση του Κωνσταντίνου Αγγελίδη πολύ δύσκολη, γνωστοποιώντας πως οι κρατικές υπηρεσίες πιστοποίησαν αναπηρία 90%.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» συμπλήρωσε, εκτιμώντας πως η απόφαση αναμένεται σε 6 με 8 μήνες.

Σύζυγος Αγγελίδη: «Έχει 90% αναπηρία»

Η Εβελίνα Βαρσάμη κατά την κατάθεσή της στο δικαστήριο δήλωσε πως ο σύζυγός της έχει 90% αναπηρία «που σημαίνει ότι είναι σχεδόν φυτό. Έχει ελάχιστη επικοινωνία με το περιβάλλον. […] Εκτός από την τηλεόραση ασχολείτο με ένα μαγαζί στη Γλυφάδα, όπου έκανε τις δημόσιες σχέσεις και ήταν υπεύθυνος καταστήματος. Έπαιρνε μισθό 1.300 συν τα tips που ήταν 300 το μήνα που σε γιορτές έφτανε συνολικά τις 2.500 ευρώ».

Παράλληλα η γυναίκα του γνωστού παρουσιαστή τόνισε πως ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης, όπου «το κόστος είναι δωρεάν χάρη στην Τατιάνα Στεφανίδου που γνώριζε τον ιδιοκτήτη», προσθέτοντας όμως πως όταν επιστρέψει σπίτι θα χρειαστούν δαπάνη νοσοκόμου. «Εγώ λόγω της κατάστασης δεν μπορώ να δουλέψω. Έχουμε ένα αγοράκι 8 ετών και τα έξοδα του, περίπου 500 το μήνα. Τα έξοδα του σπιτιού επίσης», ανέφερε η κ. Βαρσάμη.

Οδηγός λεωφορείου: «Δεν έφταιγα»

Στη δίκη κατέθεσε και ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος υποστήριξε πως κινούνταν στην αριστερή λωρίδα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. «Τα φανάρια ήταν κόκκινα και άφησα το λεωφορείο να ρολάρει, αλλά έγιναν πράσινα τα φανάρια και συνέχισα την πορεία μου. Σε εκείνο το σημείο είδα πάνω έντονα φώτα, μια λάμψη, είδα ότι μια μηχανή εκσφενδονίστηκε δέκα μέτρα κι έφτασε ο αναβάτης στο πεζοδρόμιο και η μηχανή σταμάτησε 5-6 μέτρα παρακάτω. Κατέβηκα και ένας κύριος που ήταν μάρτυρας μου λέει δε φταις σε τίποτα» είπε, όπως αναφέρει το star.gr

Τόνισε μάλιστα πως «όταν άλλαζα λωρίδα δεν είδα καμία μηχανή. Ήταν νύχτα θα έβλεπα τα φώτα».

Η συνήγορος του οδηγού λεωφορείου ζήτησε πραγματογνώμονα για το ατύχημα, λέγοντας πως ο Κ. Αγγελίδης ήταν «συνυπαίτιος ή υπαίτιος κατά 95% για το ατύχημα». «Αιτούμαστε διενέργεια ιατρικής πραγματογνωμοσύνης, γιατί ο κ. Αγγελίδης ζητά 2.796.000 ευρώ για την περίθαλψη του. Έχουμε και ένσταση επειδή δε φορούσε κράνος και αρνούμαστε την αγωγή» ανέφερε η συνήγορος του οδηγού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.