Το φθινόπωρο θα ανακοινωθεί η απόφαση του ΣτΕ για το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, όπως είπε ο πρόεδρος του Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Έξω από το ΣτΕ, βρίσκονται από το πρωί περίπου 150 μικροομολογιούχοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν ότι το Δικαστήριο έκρινε συνταγματικό το PSI, που έγινε το Μάρτιο του 2012.

Σύμφωνα με τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, ο Κωνσταντίνος Μανουδάκος τής μετέφερε ότι η απόφαση θα εκδοθεί το φθινόπωρο και πως τα όσα έχουν ακουστεί είναι διαρροές δικαστικών κύκλων από τις εισηγήσεις που ακούστηκαν κατά τη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για το θέμα.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει περισσότεροι των 7.000 ομολογιούχων (φυσικών προσώπων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ΕΔΟΕΑΠ, φαρμακευτικών εταιρειών, ΤΕΙ Καβάλας, κλπ).

Όλοι στρέφονται κατά του κουρέματος των ομολόγων που κατείχαν, αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να υπολογιστεί το ακριβές ποσό.

Οι προσφεύγοντες στρέφονται κατά των πράξεων του υπουργικού συμβουλίου (5 και 10/2012), των αποφάσεων του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI.