Αναγνώριση πτυχίων από κολέγια, οι διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας

Οι ρυθμίσεις θα εισαχθούν προσεχώς σε συζήτηση στη Βουλή


ΕΛΛΑΔΑ
14:42
04/10/2019
Αναγνώριση πτυχίων από κολέγια, οι διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας
10
loading

Ρυθμίσεις για την αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κρατών-μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών θα εισαχθούν προσεχώς προς συζήτηση στη Βουλή.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το υπουργείο Παιδείας με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις επαναφέρεται η δυνατότητα αναγνώρισης της εν λόγω επαγγελματικής ισοδυναμίας των τίτλων σπουδών.

Αναλυτικά, η σχετική ενημέρωση του υπουργείου αναφέρει: «Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις που θα εισαχθούν προς συζήτηση στη Βουλή προσεχώς, επαναφέρεται η δυνατότητα αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κρατών-μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών.

Περαιτέρω, διατηρείται η δυνατότητα αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων, σύμφωνα με την Οδηγία 2005/36/ΕΚ, όπως ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη με το Π.Δ. 38/10 και ισχύει.

Επίσης, διευκολύνεται διαδικαστικά η διεκπεραίωση των σχετικών αιτήσεων. Σημειωτέον ότι οι μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις που διαπιστώνονται από τη σημερινή λειτουργία του ΣΑΕΠ, θέτουν ζητήματα συμβατότητας του ελληνικού δικαίου με τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τα κράτη-μέλη από το ενωσιακό δίκαιο».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar Δημητρης α τωνης

  Καλα ολα αυτα με τους συλλογους και επιμελητήρια που ειναι κλικαριο τι γίνεται θα μπορούν μετά την αναγνωρισει να εγγραφούν

 2. avatar τζατζουλας

  δεν πειράζει η μακεδονια είναι ελληνική μόνο αυτό έχει σημασία χαχαχαχαχαχαχα δώσε πόνο κουλη

 3. avatar Alofron

  Ιδιωτικά πανεπιστήμια τώρα !
  Με σωστούς κανόνες και έλεγχο από το κράτος. Κλείσιμο των μικρομαγαζων σε όλη την Ελλάδα που υπάρχουν χωρίς λόγο και χωρίς να παράγουν έργο. Επένδυση στα μεγάλα και σοβαρά κρατικά να γίνουν ανταγωνιστικα παγκοσμίως.
  Τα λεφτά που φεύγουν στο εξωτερικό να μένουν στην Ελλάδα και να δημιουργούνται καινούριες θέσεις εργασίας.
  Ανταγωνισμός για τα κρατικά για να βελτιωθούν κι άλλο.

  Έλεος πια με τις καραμέλες περί αγοράς πτυχίων κλπ.

  Ακόμα και η Αλβανία έχει ιδιωτικά !!!

 4. avatar Το ξέρατε!

  Τα παιδιά πού έδωσαν εξετάσεις και σκοτώθηκαν στο διάβασμα θα πάρουμε πτυχίο με τα πλουσιόπαιδα που πιθανόν να μην πατάνε καθόλου Άλλωστε ήταν ξεκάθαρος ο Κούλης θέλει ιδιωτικά πανεπιστήμια και όχι κρατικά γι'αυτό και αυτή η απαξίωση . Το Μετσόβιο Πολυτεχνείο θά είναι το ίδιο Με το αμερικανικό κολέγιο.

 5. avatar Το “ήταν δίκαιο

  και έγινε πράξη" όμως απαξιώθηκε όπως και το "λεφτά υπάρχουν"!

 6. avatar adiafthorospromitheas

  τί λέμε τωρα!!!,Τι θεσμικό πλαίσιο και κουταμάρες!!Μόνο οι απόφοιτοι αυτών των κολλεγίων να βρίσκουν δουλειά!!ισοτιμίες και σαχλαμάρες τώρα!!!Ίδιο το ΕΚΠΑ και το Μετσόβειο με τα κολλέγια??οχι κα Λεραμέως!!Τα κολεγια ειναι σνώτερα φυσικά!!!

 7. avatar Ε, ναι…

  Εγώ μπορεί να έλιωσα στο διάβασμα, αλλά το πλούσιο ντουβαρι γιατί να μπει στον κόπο. Ο μπαμπάς πλήρωσε το κολέγιο και το πτυχίο, έχει και τις γνωριμίες και εγώ θα φτιάχνω λάσπη όταν ο γόνος θα μεγαλώνει την περιουσία του μπαμπά. Όπως δηλαδή και ο Κούλης...

 8. avatar φχ

  με τον παρά μου όλο τον κόσμο αγοράζω , στο πτυχίο θα σταματήσω;

 9. avatar ΕΑΠ

  πότε θα αναγνωριστούν επαγγελματικά δικαιώματα στους πτυχιούχους του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών του ισότιμου με τα υπόλοιπα πανεπιστήμια ΕΑΠ ;

 10. avatar Αρρώστεια

  Επιτέλους ήταν δίκαιο έγινε πράξη. Ξηλώστε τα όλα μπάχαλο παντού!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει