Τέλος στην αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στα απολυτήρια

«Στόχος μας να δημιουργούμε ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς» λέει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως


ΕΛΛΑΔΑ
12:39
17/09/2019
Τέλος στην αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στα απολυτήρια
219
loading

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει δρομολογήσει την τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων προκειμένου να μην αναγράφεται πλέον το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool».

Υπενθυμίζουμε ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έκρινε αντισυνταγματική, μη νόμιμη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα επίμαχα έγγραφα, κάνοντας δεκτές τις προσφυγές της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και της Ένωσης Αθέων.

«Στόχος μας στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να καλλιεργούμε διαρκώς ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης, ελεύθερο, δημιουργικό, χωρίς αποκλεισμούς. Καταπολεμώντας κάθε είδους διάκριση, σεβόμενοι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις» δήλωσε η υπουργός  Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Και πρόσθεσε: «Παράλληλα μεριμνούμε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο. Εν προκειμένω, κρίθηκε ότι η αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών δεν είναι αναγκαία και πρόσφορη για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, ο οποίος συνίσταται αποκλειστικά στην παρακολούθηση της φοίτησης και στη βεβαίωση των επιδόσεων και της επιτυχούς περάτωσης των σπουδών του μαθητή.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε άμεσα στις αναγκαίες τροποποιήσεις των σχετικών ρυθμίσεων, ώστε η συλλογή και επεξεργασία τέτοιων προσωπικών δεδομένων, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, να είναι απολύτως συμβατή με τις απαιτήσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου.»

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

219
σχόλια
 1. avatar ελληνικη λυση

  και αυτο ειναι μονο η αρχη. απο ολα τα δημοσια εγγραφα θα αφαιρεθουν η ιθαγενεια και το θρησκευμα. και απο τις νεες ταυτοτητες. πεσαν εντολες απο μερκελ και παιατ. για την ε.ε και τον σορος δεν ειμαστε ελληνες ορθοδοξοι πολιτες πλεον ειμαστε τριτοκοσμικοι αφρικανοι πολιτες. η αλλιως για την νεα ταξη πραγματων, την παγκοσμοιοποιηση ειμαστε στο ιδιο πολιτιστικο-πολιτισμικο επιπεδο με τους τσιγγανους και τους λαθρομεταναστες.

  1. avatar Δεν μας λες,

   Στον Σόρος δουλεύεις; Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχεδιασμούς, ο Θεός γελάει.

   1. avatar Χριστιανη θεουσα παρθενα

    Ποιος τον \'\'μπιιιιπππ\'\' τον θεο σας χαχαχαχα

    1. avatar Καλύτερα θεούσα παρθένα

     παρά αθεούσα [...]

    2. avatar Πιπέρι.

     στο στόμα,σατανιασμένη!
     Αν το μάθει η μάνα σου;

   2. avatar Στο χριστιανισμό

    το γέλιο απαγορεύεται ,μόνο κλάμα,συμφορές,θάνατος,μαυρίλα.

    1. avatar Sotiris

     καλέ, άρρωστος είσαι ! και πολύ βαρειά, πίστεψέ με ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

 2. avatar noway..

  Δεν καταλαβαινω γιατι τόσος χαμος. Τοσα χρονια που τα δεδομένα σας τα εκμεταλλευόταν ο οποιοσδήποτε ηταν καλύτερα? Τελος παντων, gdpr λεγεται , διαβαστε το για να εχετε αποψη καιβσε οποιον δεν αρεσει να μετακομίσει εκτος Ευρώπης όπου δεν υπάρχει καμμια προστασια.

  1. avatar Ελληνοαμερικανος

   Δηλαδη εσυ τώρα ζεις στην ευρωπη; Χαχαχαχαχα πλακα που έχετε

   1. avatar Sotiris

    δεν καταλαβαίνω την ερώτηση εάν ζει στην Ευρώπη ?
    Βεβαίως και ζει και θέλει τα ήθη και έθιμα της Πατρίδας της, που τα θεωρεί απαραίτητα για την επιβίωση της Ελλάδας και του Ελληνικού Έθνους.
    Τι ακριβώς εννοείς ή τι σου έβαλαν στο μυαλό να εννοείς οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ της Ελλάδας ΜΑΣ ? .... εάν είσαι Έλληνας.

    1. avatar noway..

     Πες τα ρε φίλε, να αγιάσει το στόμα σου. σε λίγο θα μας πουν πως είμαστε Ινδοευρωπαίοι όπως έλεγε για εμάς ο Χίτλερ και οι οπαδοί του

   2. avatar noway..

    Εχουμε δεν εχουμε πλακα, στην ευρωπη ζω και εγω και πολλοι αλλοι και θελουμε καποτε να παει μπροστά. Ως μισος Αμερικάνος, λεω αστο καλυτερα

 3. avatar Ορθολογιστής

  1. Ο τίτλος σπουδών δείχνει το επίπεδο μόρφωσης, δεν σημαίνει από λογική άποψη αυτόματα και αποκλεισμούς. Πρέπει να γίνει καταγγελία και να αποδειχτεί νομικά.Αν κάποιος είναι καλός στη δουλειά του, δεν συμφέρει τον εργοδότη να τον αποκλείσει εκ των προτέρων ή να τον απολύσει. Αντίθετα, με τη λογική της μη αναγραφής, δεν θα πρέπει να αναγράφονται διεύθυνση διαμονής και σχολείο αποφοίτησης, για να μην φανεί το κοινωνικοοικονομικό επίπεδο της οικογένειας.Δεν θα πρέπει να υπάρχουν αγγελίες για \"εμφανίσιμα\" άτομα ή συγκεκριμένες ηλικίες.Δεν θα πρέπει να αναγράφεται όνομα κι επώνυμο γιατί αποκαλύπτεται η θρησκεία και η εθνική καταγωγή. Δεν θα πρέπει να δίνεται αντίγραφο ταυτότητας παρά ένα συνθηματικό παρατσούκλι ή αριθμός. Άρα το να κολλάς στο θρήσκευμα και την εθνική ταυτότητα, το οποίο φαίνεται συνήθως κι από αλλού, δείχνει βιασύνη, μονομέρεια και συγκεκριμένη ιδεολογική στόχευση, δηλαδή διάκριση, δηλαδή κάνει ακριβώς το λάθος που υποτίθεται πάει να θεραπεύσει.
  2. Με την ίδια λογική του μη αποκλεισμού θα έπρεπε να καταργηθούν τα οικονομικά όρια που βάζουν τα ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια, γιατί έτσι λειτουργούν με αποκλεισμούς για τα παιδιά φτωχότερων τάξεων, δεν θα πρέπει να αποκλείονται οι πολίτες από τις ίδιες ευνοϊκές ρυθμίσεις των δανείων που ισχύουν για πολιτικούς, επιχειρηματίες και κόμματα.

  1. avatar Sotiris

   H λέξη \"Ορθολογιστής\" οφείλω να σου πω ότι διεκδικείται από όλους τους ανθρώπους.
   Όλοι θεωρούν \"ορθολογιστή\" τον εαυτό τους. Ο εαυτός του καθενός είναι ο μόνος κατέχων το ορθόν και την αλήθεια κατά την δική του εκτίμηση.
   Σκέψου λοιπόν πόσες ..... \"αλήθειες\" υπάρχουν !
   Άρα υπάρχει αντικειμενικά ορθό ?
   εάν ναι, ποιος το ορίζει για να μπορέσουμε να το μάθουμε και εμείς και να συμφωνήσουμε. Άραγε, θα συμφωνήσουμε εάν είναι διαφορετικό της προσωπικής λογικής μας ?
   Άρα φίλε \"ορθολογιστή\" ,......... επανεξέτασε αυτά που αναφέρεις γιατί υπάρχει και η άλλη άποψη που μπορεί να είναι αντίθετη της δικής σου, αλλά συμφερότερη για την Ελλάδα ! ! ! ! !

  2. avatar grondi

   Στο γιατρό σου γρήγορα για φαρμακευτική αγωγή, ασυναρτησίας το απαύγασμα

 4. avatar Να καταργηθεί αμέσως

  η ...ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

  1. avatar 667

   Αν καταργήσουν τους μειωμένης πνευματικής ιπποδύναμης,χάθηκες!

 5. avatar 1+1

  Μπραβο κυρια Κεραμεως, αλλά νομιζω οτι ειστε υπουργος σε λαθος κομμα. Δειτε και μονη σας το επιπεδο σχολιασμου των ψηφοφορων σας.
  Ολοι τους για τα μπαζα ..!!

 6. avatar Αθεος

  Aν και είμαι άθεος θέλω την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας σε απολυτήρια και σε ταυτότητες. Πάνω απο όλα ειναι η πατρίδα που κινδυνεύει απο την λαθρο- εισβολή

  1. avatar 667

   Συνήθως οι άθεοι δεν λένε (..) πως σου ξέφυγε;

   1. avatar Απλά ξέρει

    οτι ακολουθείς και τις μαζεύεις .

    1. avatar 667

     Μαζεύω και αφελείς θεόπληκτους γιά πειράματα,μη πολυβγαίνεις από το καταφύγιο.

     1. avatar Μάζευε τα όλα..

      ...δύσκολες εποχές και καλό είναι να έχεις την προίκα σου , μήπως και καλοπαντρευτείς .
      ΥΓ. Παιδί με τέτοια πιστεύω είναι περιζήτητο , για πολλούς λόγους..να
      σε χαίρεται η νονά σου , μανάρι μου !

     2. avatar Θέλει ο σταλινάρας να κρυφτεί

      και το σύνδρομο του Μπέρια δεν τον αφήνει...

 7. avatar Ελλας ελληνων Χριστιανων

  Ξυπνατε αδελφια γιατι αυτοι που μας ξεγελασαν με την Μακεδονία μας και τους ψηφισαμε; ειναι τωρα ικανοι να μας αλλαξουν και το θρησκευμα μας.

  1. avatar Xountalas

   Εστω και σαν τρολ,ειπες μια φορα την αληθεια!

 8. avatar Xountalas

  Η ίδια η Κεραμέως είναι ή πρόκειται για συνωνυμία? [...]
  Την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας,που εντελώς ΤΥΧΑΙΑ είχε πάρει και αυτή μέρος στην τελευταία συνάντηση της Λέσχης Bilderberg, την κάνανε λίγο μετά Πρόεδρο της Κομισιόν, στην θέση του Γιούνκερ ( Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν).Και μία αφελή απορία: ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ(αφαίρεση της αναγραφής του εβραικού θρησκεύματος από ανάλογα κρατικά έγγραφα του Ισραήλ?)

  1. avatar noway..

   Δεν γίνονται στο Ισραήλ γιατί είναι Ευρωπαϊκός κανονισμός
   http://www.dpa.com

  2. avatar grondi

   Είναι στην ΕΕ το Ισραήλ για να ευθυγραμμιστεί με τη νομοθεσία της;

   1. avatar Δηλαδή για σένα

    το Ισραήλ είναι Μεσαίωνας;

    1. avatar noway..

     To αν το ισραήλ είναι Μεσαίωνας είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα. Ασχετο όμως. Ο Ευρωπαικός κανονισμός που ψηφίζεται από το Ευρωπαικό κοινοβούλιο, αφορά τα μέλης του. Τι δεν καταλαβαίνεις?

     1. avatar Δηλαδή για σένα

      Η Ευρώπη καταργεί το Σύνταγμα την ανεξαρτησία και τον πολιτισμό κάθε χώρας; Άμα ψηφίσει η Ευρώπη, δηλαδή οι περισσότερες χώρες ή ένας επίτροπος ,να κάνουν την Ελλάδα και την Ιταλία αποθήκες ανθρώπων, να έρθουν 5.000.000 Πακιστανοί στην Ελλάδα, θα το δεχτείς; Τι δεν καταλαβαίνεις;

     2. avatar noway..

      Βρε καλέ μου άνθρωπε, τι σχέση έχουν αυτά που αναφέρεις με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων που όλες οι Χώρες -μαζί και εμείς- υπερψήφισαν και επιτέλους βάζει κάποια όρια στην ασυδοσία των κρατών, των πολυεθνικών, των οργανισμών κλπ στην απίστευτη εκμετάλλευση για χίλιους λόγους? Πού κολλάει η κατάργηση του Συντάγματος και η λαθρομετανάστευση σε αυτά? Έχω την εντύπωση πως δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου με το αντικείμενο αν και είναι το πιο εύκολο και κατανοητό. Αν ακόμα πιστεύεις πως κάτι δεν καταλαβαίνω συγνώμη αλλά ασχολούμαι με το αντικείμενο, ακόμα μαθαίνω. Μαθαίνω όμως.

 9. avatar Xountalas

  Μόνο για φασιΣΤΑΛΙΝ και Μπάκουνιν οι σκοτωμοί.Αλλιώς δεν έχουν αξία.

 10. avatar Xountalas

  Καταλάβατε τώρα τι έφταιγε για τα χάλια της ελληνικής(?) Εκπαίδευσης?

 11. avatar Η θρησκεια που έχουμε

  σήμερα στην ελλαδα δεν μας αξιζει καθ δεν εχει τίποτα το ελληνικό, είναι ξενόφερτη και δη εβραϊκή, απλα εχει κατω απο την δηναστια της τον μισο πλανήτη, χωρις επιλογη μια μόνιμη εξουσία

  1. avatar Όσο ξέρει η γάτα μου από τη θρησκεία μας

   Τόσο ξέρεις κι εσύ. Το επίπεδο σας ίδιο. Η διαφορά είναι ότι αυτή δεν έκανε θρησκευτικά στο σχολείο. Πιο πάνω είναι. Να κοιτάξεις τις μαθησιακές σου ικανότητες και λειτουργίες.

   1. avatar ΤΟ ΞΑΝΑΠΡΟΤΕΙΝΩ

    ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ ΒΙΟΥΣ ΑΓΙΩΝ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΜΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΤΕ ΕΛΑ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.

    1. avatar Εσύ κόψε

     τους βίους των Αγίων , άραξε στην πολυθρόνα σου και μην αφίνεις σίριαλ
     και τηλεπαιχνίδι να σου ξεφύγει ..
     Έτσι θα εξασφαλίσεις γνώμη \"ξουράφι\" .

    2. avatar Τους βίους Αγίων, άσχετε,

     Να μην τους πιάνεις στο στόμα σου, αν δεν το πλύνεις πρώτα με χλωρίνη και εξομολόγηση.

     1. avatar 667

      Μπορεί κάποιος να γίνει αγιος χωρίς να πεθάνει;
      Υπάρχει σχολή αγίων;
      Στο Βυζάντιο πολλοί εγκληματίες αγιοποιήθηκαν,γιατί να μη γίνεται και σήμερα;

     2. avatar Μπουμπούκι..

      Θα μας πείς το ονοματάκι σου ; με τέτοιο
      IQ σίγουρα μπορείς να αγιάσεις..
      Φτού σου αστέρι μου !

     3. avatar Η χλωρίνη

      πρέπει να είναι αγιασμένη;

     4. avatar Εσύ καλύπτεσαι

      και με κοινή χλωρίνη..σίγουρα θα ασπρίσεις .

     5. avatar 667

      ΑΓΙΟΙ είναι αυτά που λατρεύουν οι \"πιστοί\";
      Σανίδες,σχοινιά,μούμιες,ζώνες,εικόνες με διαρροή υγρών,
      υπολείμματα πτωμάτων,τρίχες,δόντια,παντόφλες,υφάσματα κ.α.

     6. avatar Φιλαράκο…..

      ..τίποτα πιό έξυπνο : ή έπιασες ταβάνι ;

     7. avatar Οι εικόνες

      γιατί δακρύζουν,μήπως θέλουν αλλαγή τσιμούχας;

     8. avatar ……,

      IQ< σκαθαριού

 12. avatar Ηλίας Κ.

  Καιρός νά βγούν καί οι βαθμοί από τό απολυτήριο! Αυτοί κι αν είναι προσωπικό δεδομένο! Καί επ ευκαιρία: μαζί μέ τήν ιθαγένεια καί τό θρήσκευμα καλόν είναι νά σταματήσει καί η ρατσιστική διάταξη πού επιτρέπει τήν εισαγωγή σέ ΑΕΙ κατ εξαίρεση ποσοστό μουσουλμάνων! Ετσι κύριοι τών περιέργων ενώσεων;

 13. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Κολλησε \'\'ΜΙΚΡΟΒΙΟ\'\', Κυριακο !
  Σπιτακι της !

 14. avatar Ακραίος

  Πρώτο φάουλ ΚΟΥΛΗ κίτρινη κάρτα, στην δεύτερη έρχεται ξανά Η Χ.Α.

 15. avatar moot

  Σε δέκα χρονάκια θα αναγράφεται ξανά. Μόνο που θα λέει \"μουσουλμάνος\" 🙂

 16. avatar Αυτογνωσία

  Πώς καταλαβαίνεις ότι από αριστερός πέρασες στο στάδιο του αριστεροφασίστα;___Όταν από το κάτω η χούντα των συνταγματαρχών, λες μπράβο στη χούντα των \"αρχών\", επειδή σε βολεύει ιδεολογικά.

  1. avatar ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ

   ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΛΑΜΠΟΥΡΝΕΖΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ.

   1. avatar beep beep

    Γιατί; Ξέρει και ο ίδιος τι είπε για να στο κάνει λιανά; Σπαγγέτι λασπωμένο ο εγκέφαλος.

    1. avatar …..,

     ΙQ<σκαθαριού

 17. avatar το θεμα γατακια

  δεν ειναι αν γραφει θρησκευμα η οχι το απολυτηριο,η ταυτοτητα,η αλλο εγγραφο,αλλα ποιοι το επιβαλουν να μην γραφει και γιατι?

  1. avatar καλα κανουν

   Το απολυτηριο δειχνει τις επιδοσεις στα μαθηματα. Το θρησκευμα τι σχεση εχει και πρεπει να αναγραφεται? Να βαλουν και αγαπημενη ποδοσφαιρικη ομαδα !!

   1. avatar ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ

    ΝΑ ΝΟΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΧΟΥΝΤΑΛΕΣ ΚΑΙ ΛΥΤΑΙΟΥΣ, ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙΣ.

  2. avatar @ το θέμα

   Σωστός. +Ποιοί είναι πίσω από αυτούς που το λένε + το γιατί πίσω από αυτό το γιατί που λένε.

 18. avatar Επι τελους

  Επι τελους,επρεπε να τους το επιβαλει η ΕΕ για να το εφαρμοσουν.Μιλαμε οτι οι ανθρωποι ειναι 50 χρονια πισω απο τις θεοκρατικες χωρες της Ασιας.Ειμαι Χρισιανος Ορθοδοξος αλλα δε γουσταρω το Πιστευω της Πιστης μου να το περιφερουν σε ταυτοτητες και πιστοποιητικα.Ειμαι για τον εαυτο μου και οχι για να πουλαω Χριστιανορθοδοξια στους αλλους.Και το χειροτερο ειναι οτι οι κλεφτες του δημοσιου χρηματος που κατεκλεψαν και υπερχρεωσαν την Ελλαδα καταστρεφοντας συναματο λαο,κανουν τον Σταυρο τους με το δεξι χερι επιδεικτικα και με το αριστερο χερι τσεπωναν το χρημα.Κατα τα αλλα αυτοδιαφημιζονται ως Χριστιανοι.

  1. avatar Δηξις

   Δεν είναι χριστιανός αυτός που πάει δύο φορές το χρόνο στην εκκλησία για να τον δουν οι κάμερες και προεκλογικά, ασχετούλη από θρησκεία. Κομματική και ιδεολογική ταυτότητα έχει. Και διασυνδέσεις με ξένους.

 19. avatar Ελληνοαμερικάνος

  Κουλη μια φορά και αυτή έξ ανάγκης για να σώσουμε την πατρίδα από τους άπλυτους,μια φορά λοιπόν μόνο μου υφαρπαξες τον ψήφο. Ποτέ ξανά νδουλα.

 20. avatar Τους χρησιμοποίησαν και μόλις πήραν την εξουσία τους πέταξαν!

  Αφιερωμένο στους βλάκες που έλιωσαν τις σόλες των παπουτσιών τους να διαδηλώνουν υπέρ της Μακεδονίας... Ο Μητσοτάκης και σύμπασα η ΝΔ τους πούλησαν κανονικά!
  Η κολοτούμπα συνεχίζεται με την κατάργηση της αναγραφής της εθνικότητας και του θρησκεύματος στα απολυτήρια!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει