«Κόκκινη κάρτα» στην αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στα απολυτήρια

Τι αναφέρει το σκεπτικό της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα


ΕΛΛΑΔΑ
19:24
04/09/2019
«Κόκκινη κάρτα» στην αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στα απολυτήρια
125
loading

«Κόκκινη κάρτα» έδειξε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο υπουργείο Παιδείας το οποίο καλεί να μεριμνήσει ώστε να μην αναγράφεται το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα απολυτήρια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο μηχανογραφικό σύστημα «myschool» και στην δήλωση του μαθητή ή του γονέα ότι δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος προκειμένου να απαλλαγεί από το μάθημα των θρησκευτικών.

Η Αρχή (28/2019) έκρινε αντισυνταγματική, μη νόμιμη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα επίμαχα έγγραφα κάνοντας δεκτές τις προσφυγές της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και της Ένωσης Αθέων.

Όπως αναφέρει στο σκεπτικό της απόφαση της η Αρχή «η αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο, στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool» καθώς και η ύπαρξη αντίστοιχων πεδίων στα σχετικά έντυπα, ανεξαρτήτως αν είναι προαιρετική η συμπλήρωσή τους και η δήλωση ότι ο µαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και εξ αυτού επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης για την απαλλαγή του από το µάθηµα των Θρησκευτικών, δεν είναι νόμιμες» καθώς αντιβαίνουν τις διατάξεις του Συντάγματος οι οποίες κατοχυρώνουν την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης και τη θρησκευτική ελευθερία,  τα σχετικά άρθρα της ΕΣΔΑ αλλά και τη θεμελιώδη αρχή της αναγκαιότητας της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Με την ίδια απόφαση, η Αρχή καλεί το υπουργείο Παιδείας, ως υπεύθυνο επεξεργασίας, να απόσχει από την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και να συμμορφωθεί μεριμνώντας για την άμεση τροποποίηση των σχετικών ρυθμίσεων προκειμένου να µην αναγράφεται πλέον το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

125
σχόλια
 1. avatar Σήμερα τα Οπισθοδρομικα Σχόλια των Καθυστερημένων είναι μόνο 100

  Σε Λίγα Χρόνια Δεν θα Σχολιαζει. Κανείς την ΠΡΟΟΔΟ. !

 2. avatar ΣΗΜΕΡΑ τα Οπισθοδρομικα Σχόλια των ΚΑΘΥΣΤΕΡιΜΕΝΩν Είναι.Μονο 100

  Σετ Λίγα Χρόνια Κάνεις Δεν θα Σχολιαζει την. ΠΡΟΟΔΟ. !

 3. avatar ΣΗΜΕΡΑ τα Οπισθοδρομική Σχόλια των ΚΑΘΥΣΤΕΡιΜΕΝΩν Είναι.Μονο 100

  Σε Λίγα Χρονια Κανένας δεν θα Σχολιαζει την ΠΡΟΟΔΟ !

 4. avatar Πίστευε και μη ρωτάς…

  Συνέχεια
  - ΔΕΝ υπάρχει καμία ιστορική απόδειξη, για όλα αυτά που θέλει η εκκλησία να λέει για το καλό που έχει κάνει για την Ελλάδα (βλέπε κρυφό σχολειό, βλέπε παλαιών Πατρών Γερμανός). Και μην ακούτε εμένα, διαβάστε κανένα ιστορικό, όχι θρησκευτικό, βιβλίο.
  - Αντιθέτως, κατά την Τουρκοκρατία, η εκκλησία διατήρησε φοβερά προνόμια και ιδιαίτερα καλή μεταχείριση. Με τι αντάλλαγμα? Μα φυσικά, να κρατάει τον πληθυσμό σε καταστολή για να ΜΗΝ επαναστατήσει.

  Ζητώ συγγνώμη αν η γνώμη μου σας στεναχωρεί. Έχω μάθει να κρίνω τα πάντα. Εσείς θα συνεχίσετε να δέχεστε ένα -πιθανώς- παραμύθι 2000 χρόνων, έτσι, χωρίς δεύτερη σκέψη, επειδή έτσι κάνει και η μάνα και η γιαγιά σας??????
  Και άντε, ας δεχτούμε ότι τα έχω χαμένα και ότι υπάρχει Θεός.
  Εσείς γιατί προσπαθείτε με τόσο φανατισμό συχνά να υπερασπιστείτε το Θεό σας. Αν τον πειράζει κάτι, το αλλάζει. Τόσο απλά. Σαν να προσπαθείτε απελπισμένα να ισορροπήσετε τις αμέτρητες αμαρτίες σας (βλέπε 10λογο... όλοι για κόλαση είστε) για μια θεσούλα στον παράδεισο????
  Τόση φασαρία για το αν θα λέει το απολυτήριο το θρήσκευμα. Σιγά μη λέει και τι ομάδα είμαι, τι μουσική ακούω και τι ταινίες βλέπω.
  Και μετά εσείς οι ίδιοι λέτε διάφορα για σανό...
  Καλό

  1. avatar Πω ρε φίλε! Ξέρεις πάρα πολλά εσύ και μας άνοιξες τα μάτια!

   Σίγουρα ξέρεις καλύτερα από τους αγωνιστές του 1821 γιατί πολέμησαν ε; Έπρεπε να ήταν εδώ να τους ανοίξεις τα μάτια για τα παραμύθια που πίστευαν. Είσαι σοφός εσύ ή αυτοί ήταν μαζόχες; Τα συνθήματα του αγώνα τα ξέρεις; ΜΑΧΟΥ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ. ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Άσε λοιπόν τις μπούρδες και τα αθεϊστικά παραμύθια για τη θρησκεία και την Εκκλησία και γράψου ξανά στην πρώτη δημοτικού ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ από το εγκεφαλικό κόλλημα του μαρξισμού.Και που\'σαι: Είσαι τυχερός που δε μπορεί να σε πετύχει ο Κολοκοτρώνης να λες ξανά τέτοιες μπούρδες.

  2. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

   (1/4) Φίλε σε πολλά από αυτά που λες έχεις δίκιο. Γιατί εσύ σαν ένας ουδέτερος άνθρωπος που παρατηρείς τα πράγματα απ έξω και δεν έχεις συμφέρον από την ψεύτικη θρησκεία και τους αντιπροσώπους της που είναι οι παπάδες των διάφορων θρησκειών, βλέπεις πιο εύκολα τα λάθη και τις ψεύτικες διδασκαλίες των εμπόρων της θρησκείας.
   Όμως δεν είσαι ο πρώτος που καυτηριάζεις την ψεύτικη θρησκεία και τα κακώς κείμενα της θρησκείας. Αν διαβάσεις έστω και μια φορά την Καινή Διαθήκη θα δεις ότι ο Ιησούς Χριστός είπε ποια είναι τα χαρακτηριστικά των υποκριτών (που στην εποχή του ήταν οι φαρισαίοι) και στις ημέρες μας οι παπάδες των διάφορων θρησκειών που ντύνονται με ειδικές στολές για να παριστάνουν ότι είναι αντιπρόσωποι του Θεού. Σε προκαλώ να διαβάσεις έστω μια φορά την Καινή Διαθήκη , ή έστω το 23 κεφάλαιο από το κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο και να γράψεις σε ένα χαρτί της ομοιότητες και τις διαφορές που θα βρεις μεταξύ φαρισαίων και παπάδων.
   Εκεί θα καταλάβεις το παιχνίδι που παίζουν οι θρησκείες σε βάρος των απλών ανθρώπων αλλά και ταυτόχρονα πως πρέπει να είναι ο αληθινός χριστιανός για να κάνει το θέλημα του Θεού, να έχει ειρήνη με τον αληθινό Θεό και πάνω από όλα να έχει αιώνια ζωή.
   Γιατί θα ήθελα να πω , πως άσχετα τι κάνουν οι άνθρωποι της θρησκείας ο Θεός υπάρχει, ο Ιησούς Χριστός όταν ήρθε στην γη,ήρθε σαν Υιός Θεού, η ζωή Του, η διδασκαλία του και τα θαύματα Του από τα οποία το μεγαλύτερο είναι η σωματική Του ανάσταση αποδεικνύουν ότι πραγματικά ήταν αυτός που έλεγε ότι ήταν.

   1. avatar … είπε

    ..ο ψευτοχριστιανός...

    1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     Βεβαίως και υπάρχουν ψευροχριστιανοί.Αν θέλεις να δεις έναν δεν έχεις παρά να κοιτάξεις στον καθρέφτη.Πέρα όμως από την πλάκα ψευτοχριστιανος είναι όποιος δεν πιστεύει ακριβώς αυτά που δίδαξε ο Ιησούς Χριστός και βέβαια αυτός που λέει ότι πιστεύει στον Ιησού Χριστό αλλά στην προσωπική του ζωή και όταν δεν τον βλέπει κανείς τότε δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει όλες τις αμαρτίες.Αυτά κάνανε οι Φαρισαίοι και ακριβώς τα ίδια συνεχίζουν να κάνουν οι συνεχιστές τους,οι παπάδες και όσοι τους ακολουθούν τυφλά. Τέλος η Αγία Γραφή μας λέει τι θα συμβεί σε αυτούς που δεν εφαρμόζουν το άγιο θέλημα ενός αγίου Θεού αλλά ακολουθούν εντολές+εντάλματα ανθρώπων+ παπάδων [ 18 Διότι μαρτύρομαι εις πάντα ακούοντα τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου· Εάν τις επιθέση εις ταύτα, ο Θεός θέλει επιθέσει εις αυτόν τας πληγάς τας γεγραμμένας εν τω βιβλίω τούτω· 19 και εάν τις αφαιρέση από των λόγων του βιβλίου της προφητείας ταύτης, ο Θεός θέλει αφαιρέσει το μέρος αυτού από του βιβλίου της ζωής και από της πόλεως της αγίας και των γεγραμμένων εν τω βιβλίω τούτω.20 Λέγει ο μαρτυρών ταύτα· Ναι, έρχομαι ταχέως. Αμήν, ναι, έρχου, Κύριε Ιησού.] Αποκάλυψη 22:18-20. Αν είσαι παπάς ή μισθωτός από την θρησκεία των παπάδων να ξέρεις ότι δεν σε συμφέρει να ζεις στο ψέμα της θρησκείας αλλά να αγαπήσεις την αλήθεια+την δικαιοσύνη του Ιησού Χριστού παραπάνω από οτιδήποτε άλλο στην ζωή σου.Αλλιώς θα έχεις την αιώνια τύχη που είχαν όλοι όσοι νόμισαν ότι θα ξεγελάσουν τον Θεό όπως ξεγελούν τους αφελείς

  3. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

   (2/4) Όμως οι αντιπρόσωποι της ψεύτικης θρησκείας δεν θέλουν οι άνθρωποι να μελετούν τον Λόγο του Θεού , γιατί όποιος γνωρίζει την αλήθεια του Θεού,δεν πέφτει θύμα των ψεύτικων τελετών που έχουν εφεύρει όλοι αυτοί οι έμποροι της θρησκείας. Γι αυτό και στην Ελλάδα , οι ψεύτικοι αντιπρόσωποι του Θεού, δεν διδάσκουν τον αληθινό Ευαγγέλιο που μας άφησε ο Ιησούς Χριστός, δεν συστήνουν την Αγία Γραφή σαν τον μόνο και θεόπνευστο Λόγο του Θεού για τον κάθε άνθρωπο , γι αυτό και πολλοί θρησκευόμενοι στην Ελλάδα αν και πάνε στην εκκλησία κάθε Κυριακή σε ποσοστό πάνω από 90% δεν έχουν διαβάσει την Καινή Διαθήκη ούτε μια φορά και βέβαια στην καθημερινή τους ζωή δεν ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν το θέλημα του θεού όπως το δίδαξε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Το αποτέλεσμα είναι πως όσοι ασχολούνται με την θρησκεία να είναι γεμάτη από πονηριά, κακία, ψέμα και εκμετάλλευση.
   Όμως όσοι διαβάζουμε την Αγία Γραφή και πιστεύουμε ότι ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε από αγάπη για εμάς και για την σωτηρία μας και αναστήθηκε για την δικαίωση μας , διαφωνούμε και καταδικάζουμε αυτά που κάνουν οι παπάδες και γενικά ή ψεύτικη θρησκεία και πιστεύουμε ότι είναι ώρα να επιστρέψουμε στο παράδειγμα που μας άφησε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός και να ζούμε με αγάπη, αλήθεια , καλοσύνη και δικαιοσύνη Θεού, αυτή είναι η μόνη λύση στα προβλήματα της ανθρωπότητας και αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να έχει κάποιος αιώνια ζωή μαζί με τον Ιησού Χριστό.

   1. avatar …που δε λέει…

    ...ποια ξένα κέντρα τον πληρώνουν...

    1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     (1/3) Είναι παράδοξο και στα όρια του γελοίου αυτοί που δεν ανοίγουν το στόμα τους να πουν μια προσευχή αν δεν τους πληρώσεις να κατηγορούν όποιον κηρύττει το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού και λέει τι ακριβώς δίδαξε ο Ιησούς Χριστός ότι πληρώνονται. Οι παπάδες της ορθόδοξης εκκλησίας που έχουν βγάλει τιμοκατάλογο για τις θρησκευτικές τελετές που προσφέρουν (και οι ίδιοι έχουν εφεύρει) λένε ότι όλοι όσοι πιστεύουν στον Ιησού Χριστό και καταδικάζουν την ψεύτικη θρησκεία των παπάδων ότι το κάνουν για χρήματα. Εδώ ταιριάζει η ελληνική παροιμία (εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια). Αλλά ας δούμε τι είπε ο Ιησούς Χριστός και το κάνουν οι παπάδες της ορθόδοξης εκκλησίας; Ο Ιησούς Χριστός είπε [ δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε.] Ματθαίο Ευαγγέλιο 10:8. Που σημαίνει πως όποιος παπάς τολμήσει στο μέλλον να σου ζητήσει χρήματα από εσένα ή από όποιον άλλο διαβάζει αυτό το σχόλιο πες του ότι είναι εκτός Καινής Διαθήκης και εκπροσωπεί την ψεύτικη θρησκεία.

    2. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     (2/3) Επίσης οι παπάδες της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ελλάδα κάνουν κάτι που δεν γίνεται σε κανένα άλλο κράτος του κόσμου. Απειλούν και εκβιάζουν το Ελληνικό κράτος να φορολογεί όλους τους πολίτες, ακόμα και τους άθεους ή όσους δεν πιστεύουν στην θρησκεία που έχουν κάνει οι ίδιοι οι παπάδες που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, για να πληρώνονται οι παπάδες της. Αν οι παπάδες της ορθόδοξης εκκλησίας είχαν έστω και λίγο σεβασμό στην Αγία Γραφή και στην διδασκαλία του Ιησού Χριστού θα ζητήσουν μόνοι τους να σταματήσει αμέσως αυτή η αδικία και η φαυλοκρατία. Όμως και αυτό είναι είναι ακόμα μια απόδειξη ότι οι παπάδες δεν έχουν καμία σχέση με την Αγία Γραφή και την δικαιοσύνη του Θεού. Το Ευαγγέλιο λέει πως μόνο όσοι πιστεύουν στον Ιησού Χριστό προσφέρουν με την θέληση τους στο έργο του Θεού και για να αγοραστούν Καινές Διαθήκες, όπως κάνω και εγώ και μαζί με άλλους πιστούς δίνουμε χιλιάδες Καινές Διαθήκες στους ανθρώπους για να μάθουν την αλήθεια για την σωτηρία τους και να φύγουν από τα ψέματα που τους έχουν επιβάλει οι παπάδες της ορθόδοξης εκκλησίας. Και είμαι σίγουρος ότι και εσύ αν μελετήσεις την Καινή Διαθήκη με ταπεινή και ειλικρινή καρδιά και με διάθεση να εφαρμόσεις στην ζωή σου ότι διαβάζεις στην Καινή Διαθήκη, ο Ιησούς Χριστός δεν θα αφήσει αναπάντητη μια τέτοια καρδιά και θα έρθει να γεμίσει την καρδιά σου με την χαρά της σωτηρίας του.

    3. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     (3/3)Τότε μόνο θα θα καταλάβεις ότι το να ακολουθείς τον αναστημένο Ιησού Χριστό δεν έχει να κάνει με χρήματα (που μάλλον και εσένα σε πληρώνουν οι παπάδες για να λες αυτά που λες) αλλά ο Ιησούς Χριστός θα σε \"πληρώσει\" με Άγιο Πνεύμα και χαρά ανεκλάλητη. Τέλος η αλήθεια της Αγίας Γραφής δεν έχει να κάνει με κάποια οργάνωση του εξωτερικού. Η αλήθεια είναι μέσα στην Αγία Γραφή. Αν την ανοίξεις θα την βρεις και εσύ μαζί με την ελπίδα της αιωνίου ζωής. Τότε όλοι οι αληθινοί χριστιανοί, όλοι όσοι έχουν δεχθεί τον Ιησού Χριστό σαν Κύριο και Σωτήρα τους και έχουν λάβει την δωρεά του Αγίου Πνεύματος, από οποία φυλή, γλώσσα και έθνος και αν είναι είναι πνευματικά αδέλφια και θα ζήσουν στην αιωνιότητα μαζί με τον Ιησού και μεταξύ τους. Οι παπάδες στην προσπάθεια τους να φοβίσουν και να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να μελετήσουν οι ίδιοι την Αγία Γραφή έχουν εφεύρει και συνεχώς εφευρίσκουν διάφορες ψεύτικες κατηγορίες για να πετύχουν το σκοπό τους. όμως η βία,η τρομοκρατία και η δικτατορία των παπάδων και της ορθόδοξης εκκλησίας δεν θα περάσουν. Το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού θα το ακούσουν όλοι οι άνθρωποι για να έχουν την ευκαιρία να δεχτούν τον Ιησού Χριστό και να σωθούν αιώνια.

  4. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

   (3/4) Γιατί μια από τις βασικές υποσχέσεις που έδωσε ο Ιησούς Χριστός στους μαθητές Του είναι ότι θα ξανάρθει (δευτέρα παρουσία) και θα τους πάρει κοντά Του στην αιωνιότητα, όχι μόνο τους αποστόλους αλλά και όλους όσους πιστεύουν στο Ευαγγέλιο που μας δίδαξε.Και να ξέρεις ο Ιησούς Χριστός δεν είπε ποτέ ούτε ένα ψέμα,ούτε ποτέ έκανε κάποια αμαρτία. Άρα λογικό είναι να πιστεύουμε πως και στο θέμα της δευτέρας παρουσίας και της ανάστασης όλων των νεκρών έλεγε την αλήθεια,οπότε καλό θα ήταν να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για αυτήν την ημέρα.Γιατί πραγματικά δεν θα είναι ευχάριστή η στιγμή να συναντήσεις τον Δημιουργό σου και να είσαι τελείως απροετοίμαστος για αυτήν την ημέρα και να αποκαλυφτούν όλες οι αμαρτίες που έκανες και εσύ να μην ξέρεις που να πας να κρυφτείς. Ενώ ο Ιησούς Χριστός ήρθε και πέθανε για την σωτηρία του κάθε αμαρτωλού ανθρώπου , ο άνθρωπος πρέπει να δεχτεί αυτό το δώρο , σε αυτό το θέμα ο Ιησούς μας αφήνει τελείως ελεύθερους να επιλέξουμε αν θα τον ακολουθήσουμε ή όχι,αλλιώς μαζί με την ζωή του χάνει και την ευκαιρία της σωτηρίας του.
   Και επειδή ο Θεός είναι δίκαιος θα δώσει στον κάθε άνθρωπο αυτό που αξίζει και μάλιστα στην αιωνιότητα.Γιατί όπως η ζωή δεν δημιουργήθηκε στην τύχη έτσι και ο άνθρωπος δεν χάνεται όταν πεθαίνει αλλά θα αντιμετωπίσει μια πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερη από την σημερινή και με αυτήν θα ζήσει αιώνια.
   Γι αυτό μην κάνει το λάθος μαζί με την ψεύτικη θρησκεία να απορρίψεις και τον αναστημένο Ιησού Χριστό.

  5. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

   (4/4) Γι αυτό μην κάνει το λάθος μαζί με την ψεύτικη θρησκεία να απορρίψεις και τον αναστημένο Ιησού Χριστό, γιατί σε αυτήν την περίπτωση μαζί με τα νερά της σκάφης πετάς και το μωρό , και αυτό δεν είναι ότι πιο έξυπνο που μπορείς να κάνεις με την ζωή σου.
   Απαντήσεις υπάρχουν αρκεί να ψάξεις να τις βρεις. Και η υπόσχεση του Ιησού Χριστού γι αυτούς που ψάχνουν για την αλήθεια με διάθεση όταν την βρουν να την εφαρμόσουν στην ζωή τους είναι η εξής [7 Αιτείτε, και θέλει σας δοθή· ζητείτε, και θέλετε ευρεί, κρούετε, και θέλει σας ανοιχθή. 8 Διότι πας ο αιτών λαμβάνει και ο ζητών ευρίσκει και εις τον κρούοντα θέλει ανοιχθή. 9 Η τις άνθρωπος είναι από σας, όστις εάν ο υιός αυτού ζητήση άρτον, μήπως θέλει δώσει εις αυτόν λίθον; 10 και εάν ζητήση οψάριον, μήπως θέλει δώσει εις αυτόν όφιν; 11 εάν λοιπόν σεις, πονηροί όντες, εξεύρητε να δίδητε καλάς δόσεις εις τα τέκνα σας, πόσω μάλλον ο Πατήρ σας ο εν τοις ουρανοίς θέλει δώσει αγαθά εις τους ζητούντας παρ\' αυτού;
   12 Λοιπόν πάντα όσα αν θέλητε να κάμνωσιν εις εσάς οι άνθρωποι, ούτω και σεις κάμνετε εις αυτούς· διότι ούτος είναι ο νόμος και οι προφήται.
   13 Εισέλθετε διά της στενής πύλης· διότι πλατεία είναι η πύλη και ευρύχωρος η οδός η φέρουσα εις την απώλειαν, και πολλοί είναι οι εισερχόμενοι δι\' αυτής. 14 Επειδή στενή είναι η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η φέρουσα εις την ζωήν, και ολίγοι είναι οι ευρίσκοντες αυτήν.] Ματθαίος Ευαγγέλιο 7:7-14 !

   1. avatar …για να λέει…

    ..τις πλανεμένες και αιρετικές απόψεις του... ούτε σε ποια από τις 500 αιρέσεις ανήκει...

    1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     Σίγουρα κάποιος από τους δύο μας λέει ψέματα και κάποιος την αλήθεια. Ψέματα όμως δεν λέει όποιος δεν συμφωνεί με αυτό που πιστεύεις εσύ αλλά ψέματα λέει όποιος δεν συμφωνεί με αυτά που δίδαξε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός και ζήτησε να κάνουν όσοι τον αγαπούν πραγματικά. Καλώ εσένα αλλά και όποιον άλλο καλοπιστο και ειλικρινή άνθρωπο που διαβάζει αυτό το σχόλιο να κάνει μια έρευνα. Να διαβάσει με προσοχή όλο το 23 κεφάλαιο από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο. Ας γράψει σε ένα χαρτί της διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ των φαρισαίων της εποχής του Ιησού Χριστού και των παπάδων της ορθόδοξης εκκλησίας σήμερα. Εκεί θα καταλάβει ο καθένας ποιος λέει ψέματα και ποιος λέει μόνο την αλήθεια του Θεού και της Αγίας Γραφής. Όποιος καταλάβει την αλήθεια φεύγει τρέχοντας από όλους αυτούς που του λένε θρησκευτικά ψέματα ή του ζητούν χρήματα για τις θρησκευτικές τελετές τους. Το θέμα που συζητάμε δεν είναι ασήμαντο. Από την θέση που θα πάρει κάποιος για τον Ιησού Χριστό και το Ευαγγέλιο που μας δίδαξε θα κριθεί που θα περάσει την αιωνιότητα του. Με τον Ιησού Χριστό στην βασιλεία του Θεού; Ή με τον διάβολο σε αιώνια κόλαση; Για αυτό αν κάποιον τον ενδιαφέρει το που θα πάει όταν φύγει από αυτήν την ζωή ας μελετήσει ο ίδιος την Καινή Διαθήκη. Μην αφήνετε την σωτηρία της ψυχής σας στους υποκριτές φαρισαίους της εποχής μας. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας παρασύρει σε αιώνια κόλαση με τις ψεύτικες θρησκευτικές τελετές του και τις ανθρώπινες παραδόσεις του. Η αλήθεια υπάρχει και είναι ο Ιησούς.

     1. avatar Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ

      ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΣΥΡΟΣ,ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ,ΑΓΙΟΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΛΛΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ Ο ΝΕΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΑΛΑΜΑΣ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ, ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ, ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ...................................... Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ. Όποιος βάζει τον εαυτό του και τις βλάσφημες θεωρίες του που βγήκαν 1500 χρόνια μετά τον Χριστό, πάνω από την Εκκλησία Του με τους Αγίους, ΒΛΑΣΦΗΜΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ, ΒΛΑΣΦΗΜΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΒΛΑΣΦΗΜΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. Άρα δεν είναι χριστιανός αλλά διάβολος.Και όπως είπε ο ΧΡΙΣΤΟΣ, αυτή είναι η χειρότερη αμαρτία, η βλασφημία στο Άγιο Πνεύμα, η αίρεση, Χειρότερη από Φόνο, Χειρότερη από Αθεΐα....Χρειάζεσαι πολλή μετάνοια αδελφέ μου.

   2. avatar Αγαπητέ μου συνάνθρωπε

    Συγκινούμαι ειλικρινά που αφιέρωσες τόσο χρόνο για να μου απαντήσεις! Δείχνεις ενδιαφέρον και αισθάνομαι ότι το κίνητρό σου είναι αγνό και ειλικρινές.
    Δεν ξέρω σε τι συμπεράσματα θα με οδηγήσει, αλλά υπόσχομαι ότι θα διαβάσω και θα ψάξω περισσότερο! Ο τρόπος που αντιμετώπισες την ομολογουμένως καυστική μου ανάρτηση, απίστευτα ώριμος, δεδομένων των πεποιθήσεων που καταλαβαίνω ότι έχεις. Μπράβο σου! Σε ευχαριστώ... οφείλω να ζητήσω συγγνώμη σε όσους πιθανώς στεναχώρησα. Προκαλώ και εγώ με τη σειρά μου να σκεφτείτε και εσείς με τη σειρά σας αυτά που έγραψα στις αναρτήσεις μου. Το δικό μου κίνητρό? Ένας καλύτερος κόσμος για όλους. Συγγνώμη για τα πιθανά λάθη, κάτι κόλλησε και δε βλέπω αυτά που γράφω. Καλό βράδυ!
    ..

    1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, να είσαι καλά. Σου μιλάω σαν ένας πρώην άθεος που για να γίνω αυτό που είμαι τώρα το έψαξα πολύ. Και το έψαξα γιατί κατάλαβα ότι η ζωή είναι τόσο σύντομη που δεν αξίζει να την χαραμίσω σε ψέματα και στις δικές μου εσφαλμένες αντιλήψεις. Επίσης να πω ότι ο Ιησούς Χριστός δεν είναι θρησκεία με τελετές (που πρέπει να τις κάνουν κάποιοι ειδικοί δηλαδή οι\"παπάδες\" της ορθόδοξης εκκλησίας για να είναι έγκυρες) αλλά η διδασκαλία του Ιησού είναι πνεύμα και ζωή και το να πιστεύεις στο Ευαγγέλιο είναι το να έχεις μια πραγματική πνευματική σχέση με ένα ζωντανό πρόσωπο,τον Ιησού Χριστό. Όσοι γνωρίσαμε Αυτόν τον αναστημένο Ιησού Χριστό το θεωρούμε εγωιστικό και βάρβαρο να βρήκαμε τον αρχηγό της ζωής και να κρατάνε αυτή την αλήθεια μόνο για τον εαυτό μας. (Σαν να λέμε ότι ένας γιατρός βρήκε το φάρμακο που θεραπεύει τον καρκίνο και το κρατά μόνο για τον εαυτό του). Στην ουσία το να μιλάς για τον Ιησού Χριστό είναι σαν τον διψασμένο που λέει στους άλλους διψασμένους που βρήκε νερό και ξεδίψασε. Ή σαν τον τυφλό που λέει σε άλλους τυφλούς ποιος τον θεράπευσε. Ο αληθινός Ιησούς Χριστός δεν επιβάλει ούτε την αλήθεια Του ούτε την σωτηρία Του. Ο Ιησούς Χριστός προσκαλεί όλους αλλά δεν υποχρεώνει κανέναν. Και όπως είπε ο ίδιος ο Ιησούς [τα δικά μου τα πρόβατα (=λογικοί άνθρωποι) ακούνε την φωνή μου από μακριά και έρχονται σε εμένα] Ιωάννης 10:14-16. Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να είναι λογικοί και να θέλουν το πραγματικό συμφέρον τους, το τωρινό και το αιώνιο!

 5. avatar Πίστευε και μη ρωτάς!!!

  ...Συνέχεια ανάρτησης...
  Και κάπως έτσι ήρθαν οι απειλές και οι υποσχέσεις: \"Αν δεν πιστεύετε στο Θεό, θα πάτε στην κόλαση και θα βασανίζεστε για πάντα\". \"Ότι κακό κι αν έχετε κάνει, πείτε το σε έναν παπά, πείτε και δύο προσευχές και δεν τρέχει μία, θα πάτε στον παράδεισο\".
  - Δεν χρειάζεται να παραθέσω στοιχεία για την κακοποίηση παιδιών από ιερείς. ΠΟΥ είναι ο Θεός όταν οι απεσταλμένοι του βιάζουν τα παιδιά του?? Είτε δεν είναι πουθενά, ή βλέπει και το απολαμβάνει... Αυτό μόνο μου λέει η λογική μου. Γιατί αν μας έφτιαξε Θεός, και μας έκανε να αγαπάμε ΤΟΣΟ πολύ τα παιδιά μας, μάλλον θα έπρεπε να αγαπάει κι αυτός τα δικά του.
  - Φυσικά η εκκλησία βρήκε την απάντηση και για αυτό και για όλα τα άλλα δεινά: σε δοκιμάζει τέκνο μου ο Θεός. Εσύ πίστευε και θα ανταμειφθείς... Το ότι ο Θεός ξέρει από πριν ακριβώς τι θα γίνει (μιας και είναι παντογνώστης και παντοδύναμος), άρα και δεν χρειάζεται καν να σε δοκιμάσει, μάλλον δεν το σκέφτηκαν.
  - Για αιώνες, η εκκλησία έχει καταβάλει τρομερή προσπάθεια για να αποκρύψει τη γνώση, για να κρατάει το επίπεδο των ανθρώπων χαμηλά, ώστε να είναι ευκολόπιστοι και διαχειρίσιμοι.
  Συνεχίζεται

  1. avatar …τι έγινε αθεϊστικό τρολάκι;

   ... τώρα άλλαξες όνομα;...πως θα μετρήσεις τώρα τις αναρτήσεις για το αζημίωτο;... Πουλάς αμορφωσιά με το κιλό σε αστοιχείωτους από θρησκεία;..Σε στημένο διάλογο!...

 6. avatar Πίστευε και μη ρωτάς???

  Ξέρω ότι δεν θα σας αρέσει και θα θυμώσετε αλλά...
  Μην ξεχνάτε ότι:
  - Ο Χριστός δεν ήταν Έλληνας. Ο Χριστιανισμός είναι εβραϊκή θρησκεία.
  - Ο σταυρός είναι αρχαίο παγανιστικό σύμβολο, το οποίο οι Χριστιανοί θεώρησαν καλό να ενσωματώσουν στη θρησκεία τους, γιατί το είχε συνηθίσει ο τότε απλός κόσμος.
  - Την 25η Δεκεμβρίου γιόρταζαν οι παγανιστές και ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος, για να μην αλλάξει ημερομηνία και μπερδέψει τον κόσμο, άλλαξε απλά το τι γιορτάζουμε τη μέρα εκείνη.
  - Κάποτε οι χριστιανοί έκαιγαν τους ειδωλολάτρες, τώρα στις εκκλησίες ο κόσμος φιλάει εικόνες και οι παπάδες κυκλοφορούν στολισμένοι με χρυσά είδωλα.
  - Δεν υπάρχει καμία ιστορική απόδειξη ότι ο Χριστός (που πιστεύω ότι ήταν υπαρκτό πρόσωπο, οραματιστής και ηγέτης) ισχυρίστηκε ποτέ ότι είναι ο γιος του Θεού. Αυτό προέκυψε αργότερα, όταν οι οπαδοί του, ελλείψει μεγάλου ηγέτη, έπρεπε να σκεφτούν κάτι για να πείσουν τον κόσμο να πιστέψει και κυρίως, να φοβάται την οργή του Θεού.
  ...Συνεχίζεται σε επόμενη ανάρτηση λόγω ορίου χαρακτήρων...

  1. avatar Χαχαχαχαχα χαχαχαχαχα!

   Επαγγελματίας μπουρδολόγος! Ο Δίας ήταν θεός με βίλα στον Όλυμπο,,οι χριστιανοί κυνηγούσαν τους ειδωλολάτρες, ο Νέρων ήταν κρυφός χριστιανός, οι παπάδες ήθελαν τη σκλαβιά στους Τούρκους και καλοπερνούσαν, οι αγωνιστές του 1821 ήταν μαρξιστές, ο Στάλιν ζει και ο πίθηκος πήρε με τέτοιες θεωρίες έδρα στο πανεπιστήμιο με την αξία του.... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Γελάσαμε πάλι με τις ληγμένες κονσέρβες των μεταλλαγμένων υβριδίων παγανισμού και Στάλιν!!!....

  2. avatar Vasilis Tsolakis

   Αγαπητε-η ξεχασες να κανεις αναφορα για την ελευθερη βουληση την μεγαλυτερη βλακεια που λενε οι και καλα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟι.και το λεω αυτο διοτι δεν υπαρχει καθολου ελευθερη βουληση

  3. avatar Αφου

   Πιστευεις στο Χριστο οτι ηταν υπαρκτο προσωπο για τι δεν πιστευεις μονο στα λογια του και ασε τους παπαδες που αυτοι τον σταυρωσαν..υπαρχουν κσι μοναχοι που δεν εχουν σχεση με αυτους .

 7. avatar NΙΚΟΣ1971

  Δε σταματάτε να τσακώνεστε ,και να πάμε να δούμε την Εθνική στο μπάσκετ ??

 8. avatar Κάνει μπαμ

  Νέο ειναι αυτό? Καλά, τα αυτονόητα δεν ισχύουν ακόμα στο κράτος μας? Ακόμα Θεοκρατία κα χριστιανοταλιμπαν εχουμε ακομα?

 9. avatar Βασίλειος ο Β’

  Γερμανός Τούρκος. Ιταλός από το Αφγανιστάν. Έλληνας μαύρος απο τη Νιγηρία. Ολλανδός Κινέζος. Κυρίες και κύριοι καλώς ήρθατε στο Χάος!

  1. avatar Σε κόβω

   για γνήσιο απόγονο του Περικλέους και της Ασπασίας.
   Κάνω λάθος;

   1. avatar Βασίλειος ο Β’

    Η Ασπασία ήτο εταίρα. Εάν έκανε υιό με τον Περικλή θα ήτο νόθο τέκνο ούτως ή άλλως.

   2. avatar Μάκης σφδασ

    άντε κουρέψου ρε αριστερέ.....

 10. avatar Heinrich Himmler

  Τελειώστε την θεοκρατία. Κι άμα μπορεί ο Θεός σας, ας αντιδράσει... Μουχαχαχαχα

 11. avatar freddistas

  Απο πότε στις Δημοκρατίες αποφασίζουν για την πορεία ενός Έθνους μια χούφτα βολεμένα σκουπίδια?

  1. avatar 667

   Όταν η θεοκρατία πρέπει να τελειώσει και .. είναι η αρχή του τέλους.
   Η εξουσία σας περιορίζεται μέσα στις εκκλησίες,έξω από τη πόρτα κάνουν άλλοι κουμάντο.

   1. avatar Ευπατριδης

    Βασικά εσείς θα τελειώσετε και αρκετά σύντομα...

    1. avatar Ποιός το είπε αυτό;

     -Ο Ευ...πίδης,κυρία!
     -Τότε δεν εχει σημασία,αγνοήστε τον!

     1. avatar τρυ;

      τρυ;

   2. avatar …νοσταλγός του Στάλιν ε;….

    Καϋμένο...

 12. avatar Μπαφοντίνας

  Το θρήσκευμα το καταλαβαίνω ισχύει αναφέρεται και το Σύνταγμα για θρησκεία. Η ιθαγένεια όμως; Ακόμα και όσοι δεν πιστεύουμε σε θεωρίες συνωμοσίας βλέπουμε το στόχο της ισοπέδωσης των εθνών. Και κλασσικά οποίος έχει άλλη άποψη είναι φασίστας.

 13. avatar ronaldo

  Αρχές για .....αρχεία . Το soros family τον παίζει καλά τον ρόλο του . Συμβάσεις , συμφωνίες , κείμενα αρχών , συντάγματα , διάφορα δίκαια και αποφάσεις , όλα έχουν καταντήσει δυστυχώς κουρελόχαρτα .Αυτά τα τύπου μκο φερέφωνα , καιρός είναι να τα καταργήσουμε και να υπάρχει μόνο μια αρχή . Σε λίγο θα προσπαθήσουν να μας απαγορεύσουν και τα τατουάζ με θρησκευτικό περιεχόμενο . Δεν θα προλάβετε ρε πλησιάζει η μεγάλη ώρα .

 14. avatar Ο εποικισμός

  Σύμφωνα με τον ΟΗΕ είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας,δεν παραγράφεται και δεν γεννά δίκαιο.Δηλαδή όλους αυτούς που κακώς τους πολιτογαφήσατε ως Έλληνες μπορούμε να τους αφαιρέσουμε την ιδιότητα του πολίτη.Και να παν απο κει που ρθαν όπως είναι η βούληση και το συμφέρον της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.

 15. avatar left4ever – Σύντομη διακοπή, σε λίγο πάλι κοντά σας

  να μην αναγραφεται και η βαθμολογια , να μην περασει ο φασισμος !!!

 16. avatar Τεο.π

  Σε λίγο ούτε το φύλο των παιδιών δεν θα αναγράφεται στα έγγραφα. Θα προστεθούν και άλλα\" φύλα \" έτσι να υπάρχουν επιλογές.!!! Αν αυτό είναι προστασία των δεδομένων να το βράσω... Εδώ προστασία πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει.. προστασία εργασιακών δεδομένων δεν υπάρχει αλλά προστασία άθεων και αντιχριστων μια χαρά !!! Να τη χαίρεστε τέτοια κοινωνία. Εγώ απέχω

  1. avatar beep beep

   Και πολύ καλά κάνεις, τον [...]

 17. avatar dert68

  Δεν μπορώ να καταλάβω πως απειλείται ο Χριστιανισμός αν δεν αναγράφεται στο απολυτήριο το θρήσκευμα ; Δεν φτάνει η πίστη πρέπει να το βλέπουμε και γραμμένο;

 18. avatar ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΠΕΗΣ

  καλά ποιος είναι ο νομοθέτης του Ελληνικού κράτους ο λαός δια του κοινοβουλίου ή οι ανεξάρτητες αρχές και οι ΜΚΟ

 19. avatar Με το ζόρι

  Σας πάνε εκκλησία να ανάψετε ένα κερί?
  Και πως να το κάνουμε, το θρήσκευμα της χώρας μας είναι και σε όποιον αρέσει.

 20. avatar 667

  Η εκκλησία εκσυγχρονίζεται!
  Αρχιμανδρίτης κάνει εξομολογήσεις από το Messenger
  «Τα μυστήρια δεν τα κάνει ο χώρος, τα κάνει ο τρόπος» λέει
  ---------------------
  https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/5283387/archimandritis-kanei-exomologiseis-apo-to-messenger

  1. avatar Δεν είναι αρχιμανδρίτης

   Αυτός δεν είναι αρχιμανδρίτης. Εξομολόγηση δεν γίνεται από το messenger. Ούτε επιτρέπεται να ρωτάει:
   -Έκανες αυτή την αμαρτία;
   -Όχι.
   -Έκανες αυτή την αμαρτία:
   -Ναί.

  2. avatar criskalts

   Αφήστε τον μεσιέ 666+1. μην του φέρνετε αντιρήσεις. .. είναι ο πιο ενημερωμένος για τα θρησκευτικά άθεος!!!

   1. avatar Εχει

    Τα ψυχολογικα του..απο παιδακι η πολυ θεουσα μανα θα ειχε η πολυ αδιαφορη μητερα συμβαινει σε πολλους..σου συνιστω να δεις εναν καλο ψυχολογο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει